For første gang på halvannet år, har norske og internasjonale reiselivsaktører igjen truffet hverandre rent fysisk, og ikke bare digitalt. Interessen og gjensynsgleden var stor på alle hold da ANTOR Norway igjen arrangerte sine årlige regionale workshops, etter et opphold i 2020.

ANTOR - Regional Workshop - 2021 - Deltakere - Gruppebilde
Deltakerne under ANTOR`s regionale workshops 2021 (Foto: ASB/ANTOR)

Arne Sundt-Bjerck, som er koordinator for ANTOR Norway, nettverket for utenlandske turistkontorer og ambassader,  uttrykker stor tilfredshet med at workshopene faktisk lot seg gjennomføre denne gangen!

– Som vanlig, går jo planleggingen av disse arrangementene over flere måneder, men denne gangen var det usikkerhet frem til siste øyeblikk, sier Sundt-Bjerck. 

– Interessen var stor «på begge sider av bordet», og vi hadde med oss et betydelig antall nasjonale og regionale turistkontorer, et antall internasjonale flyselskaper, incoming agenter fra flere land, samt andre aktører som ønsket å gjenoppta kontakten med lokale reisebyråer, turoperatører, eventselskaper etc.. Og selv om det skjedde avmeldinger, påmeldinger og endringer for øvrig frem til 12. time, var alle enige om at det var en god start, og at det var svært viktig å komme i gang igjen, sier Sundt-Bjerck.

Bildestrøm - ANTOR - Regional Workshop - Stavanger - 2021
Bildestrøm fra workshoppen i Stavanger – ANTOR`s første regionale arrangement på nærmere to år ! (foto: ©otoerres)

Denne gangen omfattet workshopene Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo, og i alle byer deltok et godt antall interesserte og «fremoverlente» reiselivsmedarbeidere, som utålmodig har ventet på å komme i gang igjen med internasjonale reiselivsaktiviteter. Mange av dem var svært entusiastiske og ga klart uttrykk for at de var glade for at det «endelig skjer noe igjen»!

På grunn av smittesituasjonen som fortsatt gjelder, var det nødvendig med noen tilpassinger ved gjennomføringen av arrangementet, men det viktigste var uansett på plass; nemlig muligheten for å knytte nettverk, ha dialog og gjensidig informere hverandre

– Selv om det til tider har vært en nervepirrende prosess, er vi svært glade for å ha gjennomført disse arrangementene, og vi håper at vi dermed også har bidratt til å gjenskape engasjement,  entusiasme og optimisme i en bransje som allerede har lidd lenge nok, avslutter Sundt-Bjerck.

Les også: Nei, reisebransjen er ikke død! Norges største reisebyrå satser for fullt (september 2021) – Internasjonale partnere til ANTOR`s regionale workshops (juli 2020) – ANTOR`s regionale workshops tilbake (juni 2021) – ANTOR utsetter bransjearrangementer (august 2020)

Flere relaterte artikler finner du HER og HER

Kommentarer