Dersom du planlegger å besøke Irland om høsten, finnes det gode muligheter for å komme nærmere den lokale kulturen og historien på en rekke ulike festivaler. Det gjelder uansett om man interesserer seg for mat, kunst, film, skrekk eller irsk litteratur.

Armagh Food and Cider Festival (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Armagh Food and Cider Festival

I september kan besøkende i den nordirske byen Armagh pleie smaksløkene på en rekke forskjellige tilstelninger i anledning den årlige Armagh Food and Cider Festival.

Her feires regionens gode matopplevelser, og tradisjonen tro kan besøkende gå på oppdagelse blant innovative lokale kokker, spise råvarer av høy kvalitet og prøve førsteklasses spesialsidere.

Programmet byr blant annet på utendørs markeder, spesielle spisetilstelninger, guidede matturer, matkurs, filmkveld, en såkalt jazz-brunch og kunstworkshops.

Les mer om Armagh Food and Cider Festival HER

Jade O’Connor fra Femme Bizarre under Dublin Fringe Festival (Foto: Leon Farrell/Photocall ireland)

Dublin Fringe Festival

Den tradisjonsrike kunstfestivalen Dublin Fringe Festival arrangeres i september og samler hvert år over 300.000 besøkende. På den 16 dager lange festivalen, som i 2019 feiret sine 25 første år, kan man oppleve verker av kreative talenter fra hele verden – både etablerte, vordende og helt nye irske og internasjonale kunstnere.

Programmet byr blant annet på danseforestillinger, teater, komedie, installasjonskunst og performancekunst.

Les mer om Dublin Fringe Festival HER

Kinsale Gourmet Festival

Kinsale Gourmet Festival er den eldste matfestivalen i hele Irland med en historie som går tilbake til slutten av 70-tallet. I festivalhelgen kan besøkende delta på alt fra matkurs og guidede matturer – med rollefigurene fra Alice i Eventyrland – til sjampagnemottagelse og skalldyrfest.

Les mer om Kinsale Gourmet Festival HER

Bram Stoker Festival (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Bram Stoker Festival

Bram Stoker Festival går av stabelen i oktober og feirer på lekende vis det gotiske, mystiske og mørke – og hyller en av Irlands mest kjente forfattere, Abraham Stoker, som blant annet er kjent for romanen Dracula.

Programmet byr på opplevelser for besøkende i alle aldre – blant annet en pop-up-forlystelsespark for familier i St. Patrick’s Park og uhyggelige, eksperimentelle teaterforestillinger for voksne.

Les mer om Bram Stoker Festival HER

Cork Film Festival

Den årlige Cork Film Festival er Irlands første og største filmfestival. Med fokus på både lokale, nasjonale og internasjonale filmer trekker festivalen til seg besøkende fra hele verden.

Cork Film Festival arrangeres i november og byr på et program som omfatter ulike filmvisninger, skattejakt for barn og andre som er unge til sinns, samt debatter.

Les mer om Cork Film Festival HER

Fra Cork Film Festival 2017 (Foto: Jed Niezgoda/venividiphoto.net)

Jonathan Swift Festival

Jonathan Swift-festivalen arrangeres i ånedskiftet november/desember og hyller den berømte forfatteren av samme navn – Jonathan Swift – som spesielt er kjent for romanen Gullivers reiser.

Gjennom film, samtaler, konserter, utstillinger og matopplevelser kan festivaldeltakerne utforske Dublin i forfatterens fotspor.

Blant festivalens høydepunkter finner man blant annet en georgiansk frokost på Dublin Castle og konserter i henholdsvis Saint Patrick’s Cathedral og på The Lord Edward Pub, mens det på Marsch’s Library er mulighet for å oppleve hvordan man trykte bøker og aviser i den georgianske perioden.

Les mer om Jonathan Swift Festival HER

Les også: Naturskjønne Wicklow i Irland neste destinasjon for Ecotrail – Dramatisk tursti langs klippene i Nord-Irland gjenåpnes etter 80 år – Geocaching: Moderne skattejakt i Irland – I en galakse ikke så langt borte kan Irland føle “the Force”Forsommerens festivaler i Irland, på smaragden av en øy Fire skremmende Halloweenfestivaler

Flere saker om Irland finner du HER

Kommentarer