Surfing er kanskje ikke det første som dukker opp når du tenker på Irland som et reisemål. Men den naturskjønne øya tilbyr flere gode – og internasjonalt kjente, surfeplasser.

Surfere - Bundoran -Irland - Tourisme Ireland
Bundoran er blant verdens fremste surfebyer/destinasjoner – ifølge National Geographic (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Irlands surfinghovedstad heter Bundoran og ligger i fylket Donegal – helt vest i Irland. Den er tidligere blitt fremhevet som en av verdens 20 beste surfebyer av National Geographic. Hvis du er nybegynner, tilbyr Bundoran Surf Co. undervisning for alle aldre og nivåer.

Les mer HER, HER, HER og HER

Surfepike - Surfekysten- Bundoran - Wild Atlantic Coast - Donegal- Irland - Tourisme Ireland
Bundoran ligger på den nordvestlige kysten av Irland – vel 20 mil fra hovedstaden Dublin. Til Derry og Belfast i Nord-Irland er det henholdsvis 10 og 18 mil (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

De største bølgene finnes 15 kilometer vest for Bundoran – på Mullaghmore Head i Sligo, som er favoritten blant de profesjonelle surferne. Fra stranden kan du derfor ofte se dyktige surfere boltre seg i bølgene. Hvis du ønsker å kombinere surfeopplevelsene med kultur, matopplevelser og fotturer, er det mange muligheter for det langs hele Wild Atlantic Way.

Mullaghmore Head - Classibawn Castle, Co. - Sligo - Wild Atlantic Way rute - Irland
Mullaghmore Head og Classibawn Castle ved Sligo og the Atlantic Way Route (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Les mer HER, HER og HER

Les mer om surfing i Irland HER

Les også: Fem nye opplevelser i IrlandIrland har Europas vennligste byerUtforsk Dublin og Irland i fotsporene til Marianne og Connell

Flere artikler om Irland finner du HER

Kommentarer