To av de vennligste byene i Europa kan besøkes i det naturskjønne Irland: Galway og Dublin topper listen over Europas ti vennligste byer, ifølge det anerkjente amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveller. De to byene havner på henholdsvis første- og andreplass. I tillegg blir Galway fremhevet som Irlands mest interessante destinasjon for matelskere.

Middle Street - Galway City - Irland
Galway ble kåret til Europas mest vennlige by av Condé Nast Traveller. Byen er også Europeisk kulturhovedstad i 2020 (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Hvis du drømmer om en vennlig lokalbefolkning og naturskjønne opplevelser når det blir mulig å reise verden rundt igjen, kan du jo vurdere å se nærmere på Irland.

Her finner du, ifølge det anerkjente amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveller, de to vennligste byene i hele Europa: årets europeiske kulturhovedstad Galway og hovedstaden Dublin. Listen er satt sammen på grunnlag av en spørreundersøkelse blant hundretusener av bladets lesere.

(pressebilde: tourismireland.com/related.dk)
Dublin, her sett fra Grattan Brigde, sørget for irsk dobbeltseier i den prestisjefylte kåringen (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

– Vi er glade og stolte over at to irske byer er øverst på listen. Men vi er ikke overrasket, for irene er generelt kjent som et vennlig folk. Den irske personligheten er preget av lidenskap, vennlighet og humor. Det tror jeg betyr at turistene kommer under huden på lokalbefolkningen. Når tiden er inne og det er trygt igjen, ser vi frem til å ønske turister velkommen til Irland igjen, sier Aileen Hickey, som er markedssjef ved Tourism Irelands nordiske kontor i København.

Galway på førsteplass blir også fremhevet som «Irlands mest interessante destinasjon for matelskere». Den tidligere matredaktøren i britiske Vogue har faktisk uttalt at Galway er på vei inn i den samme «restaurantrevolusjonen» som København opplevde for ca. 15 år siden, med fokus på lokale råvarer.

Tigh Neachtain - Pub - serveringssted - Cross Street - Quay Street - Galway - Irland
Tigh Neachtain har siden 1894 vært et populært og sentralt møtested i Galway (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Opplev vennligheten til lokale puber og spisesteder

Hvis du vil oppleve vennligheten til Galway eller Dublin, er det beste stedet å møte lokalbefolkningen på de lokale spisestedene og pubene.

Blant de mest anbefalte pubene i Galway finner vi blant annet den sjarmerende Tigh Neachtain med koboltblå og gul fasade og The Kings Head, som ligger i latinerkvarteret og er blant byens eldste puber.

Bytur - gate - pubber - spisesteder - folkeliv - Galway - Irland
Arbeidskolleger på bytur i Galway (Foto: Failte Ireland/tourismireland.com/related.dk)

På restaurantscenen har spesielt de to Michelin-restaurantene Aniar og Loam gjort seg bemerket ved å fokusere på lokale og sesongbaserte råvarer.

Les mer om Tigh Neachtain HER, om The Kings Head HER, om Aniar HER og om Loam HER

Les også: Galway kåret til en av de beste byene å besøke i 2020 (oktober 2019)

Kanal - Vannvei - Galway City - Irland
Galway City Canal Walk langs den 170 år gamle Eglinton canal (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

I Dublin bør du unne deg et besøk på det som sies å være Irlands eldste pub: Brazen Head. Hvis du elsker bøker, kan du også stikke innom The Library Bar, som er dekorert med meterhøye bokhyller og myke lenestoler.

Hvis du vil ha en autentisk, irsk atmosfære, bør du besøke Gibney’s i kystlandsbyen Malahide. Puben har eksistert siden 1937 og er spesielt på fredager fylt med mennesker som feirer kvelden og helgen.

Temple Bar - Latinerkvarteret - Dublin - Irland
Temple Bar er et av de mest populære møtestedene i Dublin (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Les mer om Temple Bar HER, Brazen Head HER, The Library Bar HER og Gibney’s HER

Se listen over de 10 vennligste byene i Europa HER (ekstern lenke)

Les mer om Galway HER og HER, samt om Dublin HER og HER

Flere saker om Irland finner du HER

Kommentarer