Waterford i det sørøstlige Irland kan friste med er rekke musseer relatert landets og vikingenes historie, Byen ble grunnlagt av vikingene på 900-tallet, noe som gjør den til landets eldste.

The Viking Museum - Reginalds tower - Waterford - Irland
Vikingmuseet i Reginald’s Tower, som er Irlands eldste offentlige bygning og en del av The Viking triangle i Waterford (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Sørøst i Irland kan du i byen Waterford besøke ikke mindre enn fem forskjellige museer relatert til Irlands fascinerende historie. Waterford er landets eldste by- grunnlagt av vikingene i år 914.

Les mer om Waterford HER

Waterford Crystal - Waterford Viking Triangle - Waterford - Irland
Gravør i Waterford Crystal Visitors Centre som er en del av The Viking Triangle i Waterford (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Man kan fremdeles ane vikingenes ånd i noen av de smale middelalderske gatene og rundt The Viking Triangle, der Irlands eldste offentlige bygning, Reginald’s Tower, troner.

Sammen med en guide fra Waterford Treasures kan du utforske byens rike historie i vikingenes fotspor når du på en guidet byvandring besøker tårnet, Viking Triangle’s Medieval Museum, Bishop’s Palace Museum, det splitter nye Irish Museum of Time og Irish Silver Museum.

Utstilling - Museum - Viking Triangle - Waterford - Irland
Vikingutstilling i The Viking Triangle, Waterford (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Les mer om Irish Museum of Time HER, om Irish Silver Museum HER, om Bishop’s Palace Museum HER, om Viking Triangle’s Medieval Museum HER og om Waterford Treasures HER

Les også: Ta hunden med til Irland – Fem nye irske gindestillerier – Sykkel- og turstier i Irland – Hemmelige besøk i Irland

Flere artikler om Irland finner du HER

Waterford Viking Triangle - Waterford - Irland
Vikingeskip i Waterford Viking Triangle (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Kommentarer