Vinterbading gjør godt for både kropp og sjel, viser forskningen. Nå  gjenoppliver TanumStrand den gamle tradisjonen fra Bohuslän. Dørene til en nybygget badstue åpnes tidsnok til advent, bare noen få skritt fra badestigen på brygga.

Bildemontasje fra TanumStrand (tanumstrand.se)

Det første badeanlegget i Grebbestad ble bygget allerede i 1844. Der var man spesialisert på kurer med gjørme fra havviken, noe man mente var veldig sundt for kroppen. Det fantes både varmbadhus og kaldbadhus i Grebbestad på denne tiden, det senere var i drift lengst, men ble revet i 1974.

– Jeg er selv fra Grebbestad, og vet mange blant de lokale som holder liv i kaldbadstradisjonen. Derfor føles det ekstra bra å kunne tilby våre gjester denne herlige opplevelsen, sier Marthina Lindberg Listad, SPA-sjef på TanumStrand.

På brygga, bare noen skritt fra det friske, salte havet har man bygget en liten koselig, rykende varm badstue. I tide til advent og julebord står den klar til å bli tatt i bruk.

– Når man nevner kaldbad så rister mange på hodet, men jeg anbefaler virkelig alle å prøve det iallefall én gang. Man pleier å bli hekta… Det er en fantastisk opplevelse og et skikkelig kick! Dessuten så viser jo forskning at det er rene helsekuren. Å vinterbade minimerer spenninger, trøtthet, dårlig hukommelse og har en positiv effekt på humøret. Med andre ord, perfekt i stressede juletider, sier Marthina.

TanumStrand frister med nybygget badstue på brygga (bildekilde: tanumstrand.se)

Konseptet bak SPA Horisont heter Fire & Ice, og veksler mellom varme og kulde. Flere mindre ildsteder bidrar til den koselige stemningen, og varme badstuebad møter sin kontrast i kalde dusjer og isskrubb.

– At vi nå dessuten har et ordentlig vinterbad føles veldig bra, og passer perfekt inn i konseptet vårt.

De gjester som booker julebord på TanumStrand kan velge mellom flere ulike aktiviteter å innlede sitt opphold med, før man setter seg til bords og nyter julematen. Blant utvalget finner du f.eks ølsmaking i naustet, koking av ferske sjøkreps på brygga, sildsmaking med Peter Harryson eller badstuebading med et julehopp i havet.

Les også: Finn formen på TanumStrand - TanumStrand bygger om! - Kari Jaquesson drar på BoostCamp, Grebbestad, West Sweden

Nettsidene til TanumStrand finner du HER  – Les flere saker fra Bohuslän HER 

Kommentarer