Turistnæringen i Israel forbereder seg nå på en ny milepel: Ankomsten til turist nummer tre millioner i 2017, noe som vil skje kommende uke. Turistdepartementet planlegger å overraske ham/henne , samt bruke hendelsen til å markedsføre seg internasjonalt. - Denne uken ønsker vi velkommen til turist nummer tre million til Israel, og ifølge anslag vil vi avslutte året med 3,5 millioner turister — ny rekord og en økning på ti prosent i forhold til tidligere år, sier turistminister Yariv Levin.

Syklist på strandpromenaden i Tel Aviv (goisrael.no)

Israels turistnæring står foran en spennende uke. Turist nr. tre milllioner i 2017 ventes å ankomme landet, noe som skal markeres behørig.

Turistminister Yariv Levin  :

– Dette er en spesiell dag og en historisk milepæl, da vi bryter grensen på tre millioner turister, og vi er på god vei til å avslutte året med en utrolig bragd som vi ikke har sett maken til siden opprettelsen av staten Israel. De store investeringene vi gjør for å markedsføre Israel rundt omkring i verden og samarbeidet vårt med flyselskaper og turoperatører begynner å gi avkastning. Takket være de fantastiske turistresultatene, har vi skapt omtrent fem milliarder dollar og tusenvis av jobber i den lokale økonomien.»

Nazareth (goisrael.no)

Turistminister Yariv Levin vil personlig ønske turist nummer tre million velkommen til Israel. Når den festlige mottaksseremonien på flyplassen er over, vil turisten sammen med en gruppe fra turistdepartementet dra på en uforglemmelig ferieopplevelse.

Dette vil blant annet inkludere en oppgradering til en overdådig hotellsuite, en tur i limousin, en helikoptertur over Israel, en unik opplevelse ved Dødehavet, en kulinarisk tur i det jemenittiske kvartalet og andre aktiviteter og overraskelser som blir skreddersydd til turisten og hans/hennes personlige ønsker.

Tower of David (goisrael.nu)

Identiteten og opphavet til turist nummer tre million er ennå ukjent. Ankomsten skjer tidligere i november enn man først trodde takket være den akselererte veksten i antall turister i landet. Det bør merkes at dette er turist nummer tre millioner, i motsetning til besøkende.

Fordi en turist tilbringer minst én natt i landet og dermed bidrar økonomisk, bestemte turistdepartementet seg for å bare jobbe med statistikk relatert til turistankomster.

Turisme har blitt én av de viktigste økonomiske motorene i den israelske økonomien — siden starten av året har inntekten fra innreisende turister nådd ca. fem milliarder dollar.

Les også: Harper’s Bazaar plasserer Israel på listen «17 beste stedene å reise til i 2017»!

På stranden i Tel Aviv (Photo by: Kfir Sivan)

Siden begynnelsen på året har de ledende opphavslandene for innreisende turister vært USA, Russland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Departementets nye strategi og markedsaktiviteter har bidratt til den nye israelske rekorden, og 2017 forventes å bli et rekordår for innreisende turisme.

I tillegg har turistministeren signert viktige avtaler med reiseselskaper på nett, slik som TripAdvisor og Expedia, som har økt salget av feriepakker til Israel. Turistdepartementet har også arbeidet sammen med flyselskaper for å tilby incentiver til å åpne nye ruter til Israel. I fjor har flere flyselskaper økt antall flyreiser og setekapasiteten betydelig til Israel, som for eksempel Ryanair, som for første gang flyr direkte til Ben Gurion internasjonale lufthavn fra mange europeiske flyplasser.

Les også: Ryanair starter 15 nye flyruter til Israel - Wow Air starter flyvninger til Israel - Wizz Air further expands it route-network from Israel - Israel sponser ny SAS-rute - Ryanair med flere nye ruter til Israel

I lyset av den store økningen av innreisende turister og ønsket om å senke ferieringskostnadene i Israel, har ministeren Levin ledet an reformer som skal styrke konkurranseevnen- og leveringskapasiteten til turismeindustrien. Dette inkluderer økt støtte til å bygge nye hoteller i Israel og nye muligheter for internasjonale entreprenører til å bygge hoteller i landet.

Les flere relaterte saker om Israel HER – Det israelske turistkontorets nettsider finner du HER

Norman Hotel Tel Aviv (goisrael.dk)

(Bildekilde heading: Photo by: Kfir Sivan)

Kommentarer