Der øst møter vest, der fattig møter rik og der det autentiske møter turismen. Istanbul er en hovedstad som du enten elsker eller hater. Drar du dit bør du ha planen klar!

Den blå moske (BH)

Istanbul er mer tilgjengelig enn noen gang tidligere. Med tre daglige direktefly og priser som er til å leve med velger flere nordmenn å dra hit både privat og i grupper.
Med 15 millioner innbyggere er Istanbul en hektisk storby — og byens største utfordring er de lange køene. Fra flyplassen og inn til byen kan det fort ta alt fra 20 minutter til over 1 time —og det er heller ikke noe bedre inne i byen. Derfor er  første tips å planlegge hvor man skal dra, bruk gjerne kollektivt og tenk ruter som går utenom de verste trafikk-korkene.

Når du reiser til Istanbul er det tre ting du må se:

Disse tre stedene ligger i gamlebyen — og med gåavstand i mellom. Ta på gode joggesko og så har du sett dette på en dag. Jeg bestilte inngangsbilletter på forhånd til den blå moske og Haghia Sofia, for da slapp jeg å stå i de lange køene. Topkapi-palasset kan også være verdt et besøk. Haghia Sofia har vært først kirke så moske.

Les mer HER

Historien er spennende, så les deg opp på forhånd.

Hvor skal jeg bo?

For første gangs reisende  i byen anbefales Pera-området. Da har du utsikt til gamlebyen — og ikke minst gåavstand, samtidig som det er kort vei til gågaten og hvor flere gode restauranter ligger, blant annet Mikla, som er en hot og trendy restaurant (her må du bestille bord på forhånd). På Radisson Blue Pera var det restaurant og bar på toppen med god utsikt, spa i kjelleren og flotte rom. Ønsker man noe annet enn de store kjedene er det flere boutique-hoteller å velge mellom.

Hva skal jeg spise?

Mezze (små retter) er noe du får overalt — etterfulgt av kebab.

Elske eller hate?

Du vil elske byen dersom besøket er godt planlagt. Men hvis du tenker at dette er en by hvor man kan vandre rundt uten mål og mening, så kan du lett ende opp med å hate den.

Dette bør du vite om Istanbul

  • Dette er en by du reiser til hvor du har lagt plan for hva du skal se, gjøre og hvor du skal spise på forhånd. Vi hjelper deg gjerne med å legge opp en plan og bestille for deg.
  • Lei en guide en dag og få en gjennomgang av byen og ikke minst historien.
  • Ta en Haman — da får du renset kroppen og føler velvære i etterkant. Les mer HER
  • Bestill taxi gjennom hotellet — da blir du ikke lurt. Stopper du en fra gaten, må du være klar til å prute eller avtale pris på forhånd
  • Båttur ved Bosphoros eller Dinnercruise er virkelig å anbefale

Kilde: Berg-Hansens reiseblogg

Istanbul (BH)

Kryddermarked i Istanbul (BH)

Istanbuls “Skyline” (BH)

Kommentarer