EU- kommisjonen godkjenner den statlige investeringstøtten til Scandinavian Mountains Airport AB på 250 millioner SEK.

Brett Weihart (scandinavian mountains airport)

-  Dette er en gledens dag, sier Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport AB.

– Denne beskjeden har vi jobbet hardt for. Nå kan vi ta neste steg for å åpne den nye flyplassen og opplevelsessenteret med handel, aktiviteter og restauranter 2019, sier Brett Weihart.

Den totale investeringen for etableringen er på ca én millard SEK, hvor lokal-regionale private investorer står for mesteparten av investeringen (75 %).

Det lokale/regionale næringslivet har gjennom mange år utviklet reiselivsnæringen og store og små virksomheter har sammen investert i regionen i mange tiår. Nå skyter denne utviklingen videre fart.

Les også: EU åpner for økt offentlig støtte til lokale flyplasser

For næringslivet i Trysil og hele Scandinavian Mountains-regionen innebærer et ja fra EU-kommisjonen at satsningen på internasjonal vekst kan ta ytterligere store skritt.

-  Dette er en positiv beskjed som vil styrke utviklingen av reiselivet og næringslivet i Trysil, sier ordfører Erik Sletten i Trysil kommune.

(iil.foto: scandinavianmountains.no)

– Realisering av flyplassen, som vil bringe mange nye internasjonale gjester til regionen og til Trysil, vil bidra til flere gjester i sengene, i bakkene, på restaurantene og i butikkene. Det betyr nye arbeidsplasser og en fortsatt positiv utvikling i reiselivet i Trysil og Hedmark. En viktig beslutning som skaper fremtidstro, sier Erik Sletten.

Scandinavian Mountains Airports nettsider finner du HER

Les flere saker om Scandinavian Mountains Airport HER og HER

Kommentarer