Dubai er kanskje mest kjent for sine imponerende hoteller, det store utvalget av opplevelser og det varme klimaet. Men hvis du vil utforske nye sider av Dubai, skjuler byen på flere områder med gatekunst, hvor du kan dra på skattejakt etter veggmalerier, skulpturer og vegginstallasjoner.

The Walk JBR - Gatekunst - Street Art - Dubai - De forente arabiske emirater
Fra The Walk i JBR- Jumeirah Beach Road (foto: visitdubai.com/related.dk)

Et besøk til utegalleriet i området Al Satwa er noe man er nødt til å få med seg under et opphold i Dubai. Her er det ikke mindre enn 16 store veggmalerier, alle med De forente arabiske emiraters historie og kulturarv som tema.

Området City Walk i sentrum av Dubai er spesielt kjent for sine mange spisesteder og butikker. Men det kreative området er også fylt med bemerkelsesverdige installasjoner og interaktive veggmalerier.

Hvis du elsker kunst og design, bør du ta turen innom Dubai Design District (D3). I tillegg til et stort antall restauranter, butikker og gallerier finner du også flere fascinerende utendørs kunstverk og veggmalerier her.

En kort spasertur fra Dubai Opera og det ikoniske tårnet Burj Khalifa kan du på en spasertur langs Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard finnes flere fascinerende utendørs skulpturer.

Satwa - Gatekunst - Street Art - Dubai - De forente arabiske emirater
Utegalleriet i området Al Satwa har 16 store veggmalerier – alle med emiratenes historie og kulturarv som tema (foto: visitdubai.com/related.dk)

Også langs Jumeirah Beach Road finner du spektakulære veggmalerier laget av 30 forskjellige lokale og internasjonale kunstnere. Du kan for eksempel gå på jakt etter malerier av barn som spiller tradisjonelle spill, eller arabiske dhow-båter til sjøs.

Området JBR huser også forskjellige veggmalerier som gir liv til bydelens gater og hjørner. Her er det både 3D-malerier på veggene og fargerike malerier i trappene langs The Walk i JBR.

City Walk - Gatekunst - Street Art - Dubai - De forente arabiske emirater
Fra The Walk i JBR (foto: visitdubai.com/related.dk)

Hvis du passerer pålene som Dubai Metro sine skinner hviler på, bør du også følge godt med. Mange av pålene mellom stasjonene DIFC og Emirates Towers er pyntet med fargerike kunstverk med bilder av bl.a. delfiner og en astronaut.

Les også: Opplev Dubais kunstscene hjemmefra Bli kjent med Dubais historie

Les flere artikler om Dubai HER og HER

Les mer om Dubai HER 

Kommentarer