Cunard tilbyr nå singlelugarer på sine cruiseskip. På “Queen Elizabeth” har man tatt noe plass fra casinoet på dekk to og satt inn sju singellugarer istedet. Disse er beregnet for “Solo Travellers” eller singelpassasjerer – eller gjester som det heter på cruisespråket. Johnny Braathen – sjef for spesialreisebyrået cruise.no, har testet  Cunards nye “Singellugar-konsept”  under et cruise fra Pireus utenfor Athen til Roma`s havneby Civitavecchia. Han skriver om singellugaren  i sin blogg:

Johnny Bråthen, daglig leder Berg-Hansen Jessheim (©otoerres)

Johnny Bråthen (©otoerres)

– Her fantes alle tenkelige ølsorter og selvsagt engelsk fotball på flere skjermer. Min singellugar var overraskende stor, riktignok uten balkong, men med stort vindu. Det var først og fremst sengen som appellerte til en singel tilværelse om bord. Men 120 cm er mer enn godt nok, så lenge det er bredden vi snakker om. Selv på QE er man henvist til sikkerhetsrutiner med oppmøte på Muster Station og prøvekjøring av flytevester. Til og med denne pålagte aktiviteten ble utført med stil”.

Cunard dronninger (Foto: Cruise.no)

Johnny Braathens “singelreise” startet i Pireus utenfor Athen fredag den 19. september og han gikk i land i Civitavecchia en uke senere. Underveis gjeste Queen Elizabeth: Bodrum i Tyrkia, Santorini og Katakolon i Hellas, Samt Napoli og endehavnen Civitavecchia utenfor Roma . Underveis krysset man både Efeerhavet og det Ioniske hav.

– Cruise er en fantastisk måte å ta seg mellom kontinenter på, og da i særdeleshet med Cunard, såfremt man trives i slike omgivelser. I et forsøk på å være objektiv så kan jeg ikke unnvære å tenke på hvor mye verdi man får for pengene på et cruise. Jeg sitter her på min singellugar i min gode stol og inntar en frokost som kan måles med The Savoy i London. Man kan kjøpe et verdenscruise med Cunard fra kr. 850 per døgn med alt inkludert, rent bortsett fra alkoholholdig drikke, mens prisen på Savoy er kr 3.500 for Bed & Breakfast — og vesentlig mer for en singellugar!, skriver Braathen i bloggen sin.

Livet som singel på cruise kan by på utfordringer – men kan også gi nye bekjentskaper.

– Man får gjerne litt fortjent oppmerksomhet som singel reisende og jeg må krydre min forklaring noe om hvorfor jeg reiser alene. Avstanden til mitt nabobord kan oppleves som endeløs selv om den kun er 15 centimeter. En singel mann fra Norge er åpenbart en kuriositet, men når isen først er brutt så er samtalen med mine nye venner fra Derby godt i gang, og Bob forteller saftige historier fra en svunnen tid som pilot i British Midland. Dette er mye av det cruiselivet handler om — sosiale mennesker uten filter som har det hyggelig sammen, skriver Johnny Braathen- sjefen for spesialreisebyrået Cruise.no.

Kaptein Alistair Clark. (Foto: Cruise.no)

Oppsummering

– Jeg har lært meg at man aldri er utlært i denne bransjen. Det er stadig nye oppdagelser som vi kan dele med våre kunder. Det er med ydmykhet, ærbødighet og respekt jeg takker av på Queen Elizabeth og håper at jeg snart igjen vil få anledning til å oppleve dette fantastiske skipet. Et brev med varme ord undertegnet David Hamilton ligger på min seng — en takk for at jeg valgte Queen Elizabeth. I dette tilfellet var det hun som valgte meg, og jeg skylder Cunard en stor takk for at jeg fikk denne muligheten. Jeg gleder meg til å formidle mine inntrykk til norske cruisegjester — de har mye å glede seg til!

 

Les hele reisebeskrivelsen  på Johnny Braathens egen cruiseblogg HER 

Flere linker :

  • Les mer om Queen Elizabeth og Cunard på Cruise.no`s  nettsider
  • Les reisebrev fra da Cruise,no` cruisekonsulent Elisabeth var om bord Queen Mary 2

 

Queen Elizabeth (©otoerres)

 

 

 

 

 

 

Kommentarer