Europeiske Reiseforsikring dekker hjemreise og avbestilling etter jordskjelvet i Hellas og Tyrkia. Dekningen for Europeiske-kunder gjelder foreløpig frem til og med mandag.

Det er svært mange nordmenn på reise i de rammede områdene, nå midt i sommerferien.

Sigmund Clementz (bildekilde: if)

– Dette kan derfor få konsekvenser for de av våre kunder som enten oppholder seg i det jordskjelvrammede området, eller som har planer om å reise dit de nærmeste dagene, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If og Europeiske Reiseforsikring.

Han forteller at selskapet nå får rapporter fra reisende og turoperatører om at situasjonen er i ferd med å stabilisere seg mange steder, og at dagliglivet begynner å gå tilbake til det normale der hvor bygninger, gater og veier ikke har fått skader.

– De fleste nordmenn bruker reisearrangør til dette området. Vi anbefaler å ta kontakt med turoperatør for hjelp og råd. De er på stedet, har den beste kunnskapen om forholdene og kan hjelpe med nytt bosted, ombooking og annet. Reiseoperatørene er gjerne fleksible i situasjoner som dette, sier Clementz.

Følg også med i mediene, og lytt til råd fra lokale myndigheter, sier han.

Skal du dra til områdene som ble rammet av jordskjelv, og ikke tør reise?

Kontakt turoperatør først for å sjekke om reisen kan ombookes til et annet sted eller foregå på et annet tidspunkt. Du kan også kontakte oss i Europeiske. Hvis du skal reise til de rammene områdene, kan Europeiske dekke avbestilling ved avreisedato til og med mandag 24. juli.

(ill. foto: if.no)

Er du i områder som er rammet, og direkte berørt?

Ta kontakt med reisearrangør eller oss i Europeiske for hjelp. Situasjonen vil bli individuelt vurdert.

Du kan ringe Europeiske Reiseforsikring på telefon +47 21 49 50 00 hvis du lurer på noe eller trenger hjelp.

Les også: Reiseforsikring i forbindelse med jordskjelvet i Hellas og Tyrkia - Råd til rejsende efter fredagens jordskælv

Kommentarer