Investeringsselskapet Jotunfjell Partners har kjøpt alle aksjene i RSL- Rygge sivile Lufthavn AS. Avtalen omfatter overtakelse av terminalbygg og andre sivile anlegg ved Moss lufthavn Rygge, som bled nedlagt i 2016. Selgere er Orkla, Thon Holding og Østfold Energi. Kjøpesummen er ikke kjent.

RSL- Rygge Sivile Lufthavn er solgt til Jotunfjell Partners, som blant annet eier en rekke taxfreebutikker gjennom ARG – Airport Retail Group. Selskapets mål er å gjenåpne Moss lufthavn Rygge iløpet av 2018 eller 2019.

— Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners til NRK-Østfold.

Tidligere Torp-sjef tilknyttet prosjektet

Alf Reidar Fjeld, tidligere direktør ved Torp Sandefjord lufthavn er en av nøkkelpersonene som skal hjelpe Jotunfjell Partnes i med gjenåpningen av Rygge. Med på laget blir også Espen Ettre og Roel Huinink. Ettre har 20 års erfaring som direktør og fra andre lederstillinger ved Oslo lufthavn Gardermoen, mens Huinink har sin bakgrunn fra lufthavnene Schiphol og Arlanda.

Jotunfjell Partnes nettsider finner du HER 

Les også: Siste fly fra Rygge (oktober 2016) –Private investorer vil kjøpe Rygge - NAV åpner eget kontor på Moss lufthavn Rygge - Taper 171 millioner på Rygge-nedleggelse - Ryanair legger ned alt på Rygge og starter Gardermoen -Stansted - Moss lufthavn Rygge legges ned

Les flere saker om Rygge HER, samt om flyseteavgiften HER og HER 

 

Kommentarer