Julen i Vilnius er en fest for hele familien. Du vil føle julestemningen i hele byen når den offisielle julegranen tennes og innleder juletiden. Hold deg varm med et glass lokal gløgg (Karstas Vynas) mens du smaker på de lokale bakervarene.

Gamlebyen i Vilnius (foto: L. Ciunys/lithuania.travel)

Julemarkedet i Vilnius en av Europas nyeste attraksjoner og har fått mye oppmerksomhet siden det nye formatet ble introdusert i 2009. Festligheter i Litauen har en tendens til å overdrive en smule, og det gjelder også for Julemarkedet.

Det mest spektakulære er tenningen av det offisielle juletreet på torget ved Katedralen, eller tenningen av lysene på TV-tårnet i Vilnius, som strekker seg hele 160 meter opp i luften. Et særegent og imponerende “juletre”.

Travelmarkets guide til Litauen finner du  HER og HER

Julegrana foran katedralen i Litauens hovedstad Vilnius (lithuania.travel)

Ta deg en rusletur gjennom Julebyen Vilnius, som ligger på Katedralplassen, og få smaksprøver på typiske lokale bakverk mens du nyter et glass varm gløgg. Julebyen tilbyr også glassartikler, smykker og håndlaget keramikk laget av lokale håndverkere — perfekte julegaver

– Selv om Julemarkedet i Vilnius er relativt nytt, er det en fryd å oppleve. Avstanden fra de skandinaviske hovedsteder og det lave prisnivået gjør Vilnius til en flott weekend destinasjon, sier David Richard S. Carlsson, som er Destination Manager ved Litauens Turistkontor i Skandinavia og Finland.

Julemarkedet i Vilnius har blitt nevnt som et av Europas fineste både i Daily Telegraph og Chicago Tribune.

Les flere nyheter om europeiske julemarkeder HER og  HER

Les mer om Vilnius HERLes mer om Litauen HER

Les hva Daily Telegraph skriver HER

Kommentarer