Når det er juleferie passer mange på å reise utenlands – spesielt for å få sol og varme, men også for å oppleve andre kulturer og for å slippe julestresset hjemme. Årets jul er dessuten veldig fordelaktig for de fleste arbeidstakere, noe som gir en mulighet til å reise utenlands uten å ta ut alt for mange feriedager. De reisemålene som øker mest denne julen er India, Los Angeles, Madrid, Orlando og Cape Town. Dette viser fersk bookingstatistikk fra Ticket.

Par i solnedgangen på Arambol beach, i Goa India (bildekilder: ticket/ntb)

Julen er en av årets mest reiseintensive helger og i år faller helligdagene slik at det holder å ta ut fem feriedager for å få to ukers sammenhengende ferie. Mange utnytter dette til å foreta en langreise, noe som gjenspeiler seg i reisestatistikken der nettopp reiser lengre bort øker mest.

Ellen Wolff Andresen (bildekilde: ticket/ntb)

– Flere og flere er interessert i å feire jul i utlandet når fridagene faller slik de gjør i år. Thailand har lenge vært en favoritt og selv om Bangkok har en nedgang i julereiser i år så øker spesielt Koh Samui mye. Men folk flest velger seg likevel Kanariøyene, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket. Feriereiser.

Selv om Thailand står sterkt som reisemål også i vinter så er det andre eksotiske reisemål som øker mest. India har seilt opp som en av denne julens virkelige reiseraketter.

– India er et veldig spennende land med mange kontraster. Her blandes moderne livsstil og tradisjoner og for mange er det en drøm å oppleve blant annet Goa og Dehli, sier Ellen Wolff Andresen.

USA er et spennende reisemål i julen og fremfor alt er det Los Angeles og Orlando som bestillingene øker mest til.

I Los Angeles finnes alt fra verdenskjente severdigheter som det ikoniske Hollywood skiltet, luksuriøse Beverly Hills med shoppinggaten Rodeo Drive og Universal Studios med alle sine attraksjoner til strandpromenaden i Venice fylt av inlines- og skateboardkjørere, joggere, overvintrende hippier, helsefreaker og henførte turister.

Orlando lokker med – foruten varme temperaturer – sitt store utvalg av fornøyelsesparker og et perfekt utgangspunkt for og utforske resten av Florida som for eksempel Miami, Everglades og Key West. Stadig flere velger dessuten å avrunde sin Floridareise med et cruise i Karibien på mellom 3-7 netter.

Julens reiseraketter – hit øker bestillingene mest

  1. Delhi, + 480 prosent
  2. Los Angeles, + 467 prosent
  3. Madrid, + 467 prosent
  4. Orlando, + 450 procent
  5. Cape Town, + 450 prosent

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt t.o.m. 8.10 med avreise mellom 21. Og 31. desember.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer