De største reisetrendene fra Tickets respons analyse-undersøkelse: Colombo og Dubai er vinterens raketter blant reisemålene og Grand Canaria er nordmenns favorittreisemål. Det kjølige sommerværet påvirker til økt reiselyst i vinter. 12 prosent oppgir at sommerværet har påvirket vinterens reiseplaner.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

Ellen Wolff Andresen (ticket)

Det kjølige sommerværet påvirker reisebestillingene. 14 prosent flere har bestilt vinterreise enn ved samme tid i fjor og ni prosent flere har bestilt ferien for neste sommer. Det viser fersk bestillingsstatistikk fra Ticket Feriereiser.

– Det er sol, bad og varme reisemål som gjelder i vinter på grunn av det kjølige sommerværet. Flere enn vanlig vil reise i vinter, sier Ellen Wolff Andresen,  som er markedssjef i Ticket Feriereiser.

12 prosent sier at det kjølige sommerværet har påvirket vinterens reiseplaner. 5 prosent sier at været har gjort at de vil overveie en vinterreise som ellers ikke ville vært aktuell og 3 prosent mener at de høyere grad kommer til å søke seg mot varmere reisemål.

Reisetrender – mest populære reisemål:

 • Grand Canaria er nordmenns favorittreisemål
  Spania er det mest populære ferielandet i vinter og Colombo er det reisemålet som øker mest i vinter med en økning på 227 prosent og bidrar til at Sri Lanka inntar 20 plassen over mest bestilte land. Dubai er også et raskt voksende reisemål og øker med 63 prosent i vinter. Dubai er et reisemål med spektakulære opplevelser, som tilbyr sol og bad i kombinasjon med storbyliv.
 • Colombo og Dubai er vinterens raketter blant reisemålene
  Colombo er det reisemålet som øker mest i vinter med en økning på 227 prosent og bidrar til at Sri Lanka inntar 20 plassen over mest bestilte land. Dubai er også et raskt voksende reisemål og øker med 63 prosent i vinter. Dubai er et reisemål med spektakulære opplevelser, som tilbyr sol og bad i kombinasjon med storbyliv.
 • Florida går forbi New York
  Både Miami og Fort Lauderdale går forbi New York på topplisten over de mest bestilte reisemålene i USA i vinter. De har en økning på 34 og 17 prosent. Det er kombinasjonen av sol og storby som lokker oss til Florida. Disse reisemålene øker mye da cruise i Karibien fortsatt er en populær ferieform. Ettersom mange cruiseskip går fra ulike havner i Florida så kombinerer mange gjerne sin cruiseferie med en uke på stranden her.
 • Dubai og sørlige Karibien er vinterens cruisekometer
  Dubai er vinterens komet på cruisehimmelen. Stadig flere cruiserederier satser på cruise fra Dubai, samtidig som flere reisende velger å kombinere besøket i Dubai med cruise. Fra San Juan har bestilte cruise økt med over hundre prosent. Mye takket være Norwegians nye rute til Puerto Rico som gjør det lettere å cruise i det sørlige Karibien. Mest populært er fortsatt cruise fra ulike havner i Florida, som også øker kraftig. Totalt sett har cruisebestillingene i vinter økt med 45 prosent.

10 på topp – vinterens mest populære reisemål

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Tenerife (3)
4. London (6)
5. Phuket (5)
6. København (ny)
7. Lanzarote (7)
8. Manchester (24)
9. Miami (16)
10. Dubai (18)

10 på topp – land

1. Spania (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannia (5)
5. Tyskland (4)
6. Danmark (7)
7. Frankrike (13)
8. Tyrkia (10)
9. Italia (15)
10. Forente Arabiske Emirater (18)

Kilde: Ticket. Bestillinger gjort frem til 18. oktober 2015, med avreiser 1. november 2015 til 30. april 2016. Tallene i parentes viser fjorårets plassering. Basert på avreise fra alle flyplasser i Norge.

Har det dårlige sommerværet påvirket reiseplanene dine?

1. Ja, jeg kommer til å reise flere ganger i vinter enn ellers – 1 prosent

2. Ja, jeg kommer i større grad til å søke meg til varmere reisemål – 3 prosent

3. Ja, jeg har bestilt reisen tidligere enn vanlig – 2 prosent

4. Ja, jeg kommer til å være borte lengre på utenlandsferien – 1 prosent

5. Ja, det har fått meg til å overveie en vinterreise som ellers ikke ville vært aktuell – 5 prosent

6. Nei, det har ikke påvirket meg – 86 prosent

7. Vet ikke – 4 prosent

Kommentarer