Hundretusenvis av Tottenham- og Liverpool-supportere inntar i disse dager Madrids gater for å få med seg den store UEFA Champions League-finalen. I den anledning oppfordrer Hotels.com og fotballegenden Eric Cantona supporterne om å suge til seg litt kultur under oppholdet i den spanske hovedstaden.

Eric Cantona vil vise hva Madrid har å by på (Bildekilde: Hotels.com)

Kulthelten Eric Cantona og den offisielle reisepartneren til UEFA Champions League, Hotels.com, oppfordrer supportere i begge leirer til å åpne øynene sine, puste inn kulturen og nyte alt det fantastiske Madrid har å by på.

I stedet for å oppsøke irske barer og hurtigmatkjeder, kan man heller bruke tid på å bli kjent med lokalbefolkningen, prøve ut det spanske kjøkkenet og bytte ut puben med et kunstmuseum.

Se hele filmen her:

Cantonas oppfordring kommer som følge av en undersøkelse fra Hotels.com, som viser at fotballsupportere ikke er opptatt av den lokale kulturen når de reiser for å se laget sitt spille i utlandet.

Visste du at:

  •  56 % av norske fotballsupportere anser seg for å være kulturelle, mens imponerende 47 prosent sier at de vet hvordan man sier «Hei» og «Ha det» på opptil fire språk. 
  • norske fotballsupportere elsker å prøve ut lokale spesialiteter. 67% av nordmennene kan ikke tenke seg å spise norsk mat på reise utenlands, og 55% sier at det å prøve den lokale maten er blant aktivitetene de setter mest pris på under oppholdet.
  • 55% sier at de besøker den lokale puben eller baren med vennene sine,  40% at de liker å besøke museer, og 30% sier at de prøver å snakke det lokale språket.
  • 97 % hevder at de oppfører seg bra når de er i utlandet. Likevel innrømmer en liten minoritet (1 %) å ha smadret hotellrommet sitt, mens 8 %har endt opp på sykehus!

Kan andre fotballsupportere lære av nordmenn?

Norske fotballsupportere skiller seg imidlertid ut. Faktisk sier over halvparten (56 prosent) at de anser seg for å være kulturelle, mens imponerende 47 prosent sier at de vet hvordan man sier «Hei» og «Ha det» på opptil fire språk. 

Cantona som “klassisk” reiseleder med paraply ! (Bildekilde: Hotels.com)

Og der fotballsupportere generelt er skeptiske til å prøve ut den lokale maten (55 prosent sier at de prøver å finne mat som ligner på den de spiser i hjemlandet), forteller norske fotballsupportere at de elsker å prøve ut lokale spesialiteter.

67 prosent av nordmennene kan ikke tenke seg å spise norsk mat på reise utenlands, og over halvparten (55 prosent) sier at det å prøve den lokale maten er blant aktivitetene de setter mest pris på under oppholdet.

I likhet med de fleste andre fotballfans er norske supportere glad i å ta seg en drink. Mer enn halvparten (55 prosent) sier at de besøker den lokale puben eller baren med vennene sine.

Samtidig forteller 40 prosent at de liker å besøke museer, og 30 prosent sier at de prøver å snakke det lokale språket.

Madrid kan by på noen av verdens mest berømte kustmuseer og utstillinger (Bildekilde: Hotels.com)

De aller fleste nordmenn (97 prosent) hevder at de oppfører seg bra når de er i utlandet. Likevel innrømmer en liten minoritet (1 prosent) å ha smadret hotellrommet sitt, mens åtte prosent har endt opp på sykehus!

For å hjelpe supporterne av begge klubbene å få mest mulig ut av oppholdet sitt under UEFA Champions League-finalen, har Hotels.com gått sammen med Eric Cantona for å vise hva den spanske hovedstaden har å by på.

Eric Cantona sier:

– Det er på tide å åpne øynene dine og oppleve alle de vakre tingene ved stedene du besøker når du reiser for å støtte laget ditt. Hotels.com og jeg mener at det å reise utenlands blir en enda større opplevelse hvis du omfavner den lokale kulturen og alt den har å tilby. Lær deg språket, utforsk lokale skikker, møt lokalbefolkningen — og bli den perfekte bortesupporteren.

Adam Jay, administrerende direktør i Hotels.com, sier følgende:

– Fotballsupportere på tur er svært lidenskapelige, men vi vet samtidig at ikke alle benytter seg av muligheten til å utforske stedene de reiser til. Vi i Hotels.com ønsker å gjøre noe med dette, og hvem passer vel bedre til å vise hva supportere bør oppleve på tur enn fotballegenden Eric Cantona?

Hotels.com er den offisielle reisepartneren til UEFA Champions League og tilbyr hundretusenvis av overnattingssteder rundt om i verden, noe som gjør det enkelt for fotballsupportere å følge laget sitt på veien til suksess!

Flere relaterte saker finner du HER

Litt flamenco hører med i Spania (Bildekilde: Hotels.com)

Kommentarer