Emirates er rangert som det sikreste flyselskapet i verden med sine sikkerhetsrutiner og tiltak i forbindelse med Covid-19 pandemien ifølge Safe Travel Barometer.

Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
På flyplassen i Dubai er det installert termiske skannere som registrerer kroppstemperaturen til alle passasjerer og ansatte. (Foto: Emirates Airline)

Flyselskapet, som innførte industriledende sikkerhetsstandarder da de gjenopptok sine flyvninger igjen i mai, topper rangeringen med en ‘Safe Travel Score’ på 4,4 av fem blant over 230 flyselskaper over hele verden. Poengsummen er basert på en uavhengig undersøkelse av 26 helse- og sikkerhets-parametere som evaluerer sikkerhetsprotokoller, reisendes bekvemmelighet og service.

Safe Travel Barometer er verdens mest omfattende løsning for å overvåke og måle tiltak hos leverandører innen hotell- og reiselivs-bransjen i vaken av Covid-19 pandemien. Undersøkelsen tar hensyn til sikkerhetstiltak og hygienestandarder på tvers av alle berøringspunkter for en reisende, hvor Emirates konsekvent har levert høy standard. Flyselskapet sparer ikke på noe i alle stegene av reisen rundt hverken omsorg, helse og sikkerhet for sine kunder, ansatte og de lokalsamfunnene de berører.

Emirates - Smitteverntiltak - Dubai Airport - Flyruter - Passasjerer - Coronakrisen 2020
På flyplassen i Dubai er det satt opp beskyttende skjermer i pleksiglass ved alle innsjekkings- og passkontrollskranker (Foto: Emirates Airline)

Forbedrede tiltak rundt biosikkerhet tatt av flyselskapet inkluderer utdeling av gratis hygiene-kit, fysiske barrierer ved check-in og immigrasjonsskranker, personlig beskyttelsesutstyr og nye sikkerhetsprotokoller for besetningen og flyplass-ansatte som er i kontakt med reisende. I tillegg er rutinene for rengjøring av flyene skjerpet, inkludert høyere frekvens av rengjøring og desinfeksjon av toalettene om bord hvert 45 minutt når det er i luften, i tillegg til en rekke andre tiltak.

Les også: Nye sikkerhetstiltak hos Emirates (mai 2020)

Emirates har også vært ledene innen bekvemmelighet for de reisende som er en annen underkategori vurdert av Safe Travel Barometer. Flyselskapet var først ute i bransjen med å tilby sine kunder gratis Covid-19-dekning slik at de kan reise med litt mer sikkerhet.

Denne forsikringen dekker medisinske utgifter opp til 150 000 EUR, og om en reisende blir smittet og må sitte i karantene under reisen mottar man 100 EUR per dag til å støtte utgifter i opptil 14 dager.

Les også: Emirates dekker kundenes sykehus- og karanteneutgifter ved korona-smitte for å gjøre reising tryggere (juli 2020)

Emirates’ booking-vilkår gir også reisende fleksibilitet og sikkerhet slik at de kan planlegge sin reise. Kunder har valget om å endre sine reisedatoer, eller forlenge billettens gyldighet i to år. I tillegg har flyselskapet lansert tiltak for å hjelpe sine lojale Emirates Skywards-medlemmer å beholde sin nivåstatus, samt introdusert nye måter for dem å tjene og bruke sine Miles.

Les også: Emirates med forenklede retningslinjer for ombooking og refusjon (april 2020) – Emirates Skywards-medlemmer får større fleksibilitet for å beholde status og miles (april 2020)

Safe Travel Barometer ble lansert i 2020 for å overvåke globale helse- og sikkerhets-tiltak for reisende, initiativer som gjør reiser enklere, den overordnede reiseopplevelsen som påvirker reisendes beslutninger og den faktiske reisen i denne spesielle situasjonen. Safe Travel Score er bransjens første COVID-19-klassifiseringsinitiativ, opprettet i kjølvannet av pandemien.

Emirates - Flykabin - Rengjøring - desinfisering
Skjermene i passasjersetene får seg en omgang med kluten (Foto: Emirates Airline)

Safe Travel Barometer er en B2B-løsning av Safe Travel Technologies, et uavhengig datterselskap av VIDEC, et reiselivsrådgivnings- og konsulentfirma. Undersøkelsen inkluderer mer enn 2000 selskaper fordelt på 10 bransjekategorier, 50 parametere og informasjon fra reisende ved ankomst på mer enn 80 destinasjoner.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Emirates - Boeing 777 LR
Emirates er ifølge Safe Travel Barometer rangert som det sikreste flyselskapet i verden for sin håndtering av COVID-19-pandemien (Foto: Emirates Airline)

Kommentarer