Rundt 1.7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i januar 2016. Det er ni prosent flere enn sammen måned  året før. Selskapet  gir de nye innenriksrutene i Spania og rutene mellom Karibia og USA  en stor del av æren for den positive utviklingen. Fyllingsgraden var på 81,7 prosent, opp 1,7 prosentpoeng.

I januar fløy 1.756.656 passasjerer med Norwegian, en økning på ni prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 14 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 12 prosent denne måneden.

Norwegian startet i desember 2015 for første gang opp ruter mellom den amerikanske østkysten og de franske øyene Guadeloupe og Martinique i Karibia. Rutene flys i vinterhalvåret fra Karibia til New York, Baltimore og Boston, og de er blitt tatt godt imot både av amerikanske passasjerer, fastboende på øyene og tilreisende til de amerikanske storbyene, også fra Europa. Interessen har ført til at Norwegian har forlenget flere av rutene ut april.

Bjørn Kjos (©otoerres)

Bjørn Kjos (©otoerres)

Les også: Norwegians Karibia-ruter fra USA er i gang

– Vi er godt fornøyd med at vi forsetter å fylle flyene så godt i en lavsesongmåned som januar. Trafikkveksten skyldes sterkere satsing internasjonalt, med innenriksflygninger i Spania og ikke minst rutene mellom de franske karibiske øyer og den amerikanske østkysten. I tillegg har vi fått flere passasjerer på langdistanserutene, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Snittalder på flåten nede i 3,6 år

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly i år, 17 Boeing 737-800 og fire 787-9 Dreamliner. Årets første 737-maskin ble levert i januar. Videre får Norwegian levert fire fly av typen Airbus A320neo som skal leases ut. Sju eldre 737-800 maskiner fases ut av flåten i løpet av året. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i januar, hvorav 72,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Kommentarer