25 prosent av trafikken er i ferd med å forsvinne, nå venter store nedskjæringer i Ukraine International Airlines. Fly skal settes på bakken og selges, ansatte skal sies opp og ruter nedlegges. Det storpolitiske spillet rundt Ukraina har kostet det nasjonale flyselskapet dyrt.

Ukraine Airlines vil ventelig utestenges fra Russland. Den daglige trafikken mellom Moskva og Kiev ligger på rundt 14 daglige avganger med fem flyselskaper.(©otoerres)

Ukraina-krisen har ført til krise for Ukraine  International Airlines. Trafikken ventes å falle med 25 prosent og det derfor er tvingende nødvendig å kvitte seg med både fly, ruter og ansatte, melder standby.dk.

Rutene til fra Kiev til Düsseldorf og Madrid er allerede besluttet nedlagt. Det samme er flyvningene til sju russiske byer,  mens den nyåpnede ruten til New York JFK reduseres fra fem til tre ukentlige rundturer .

En rekke fly – deriblant sju leasede, skal settes på bakken og selges. For de ansatte ventes det oppsigelser på rekke og rad. Selskapet forbereder seg på en tøff vinter og ber nå om bedre kredittmuligheter.

Ukraine International Airlines ble startet i 1992 og har ifølge Wikipedia 41 fly av typene Boeing 737 (300, 400, 500 og 900 pluss fraktversjoner) og 767, samt Embraer 190. Den ukrainske staten var majoriteseier frem til den solgte seg ut i 2011. Selskapet eies idag av Capital Investment Project LLC som har sin base i Ukraina med 74 prosent, mens Kypros baserte Ontobet Promotions Limited sitter på 26 prosent.

Kommentarer