Er du klar for safari i Afrika, spektakulære naturopplevelser, fantastiske fotturer, utrolige attraksjoner eller kanskje et surfekurs? Her kommer listen over det Kilroy mener er de hotteste destinasjonene i 2015!

1. Botswana

Botswana er et ekstremt spennende reisemål. Landet er velsignet med enestående natur, spesielt i nord, der det majestetiske Okavango Deltaet flyter rett inn i Kalahariørkenen og skaper et helt unikt naturunder.

Botswana er også anerkjent for å ha blant de aller beste safarimulighetene i Afrika og Chobe National Park har en av de de største konsentrasjonene av dyreliv på kontinentet. Herfra er det heller ikke lang vei over grensen til Zimbabwe og Victoria Falls. Har du ikke vært der enda er 2015 året!

2. Kina

Gjør deg klar for fantastiske opplevelser i landet hvor du finner både noen av verdens eldste sivilisasjoner og en av verdens raskest voksende økonomier. Kina har blitt langt mer tilgjengelig de siste årene og den gode infrastrukturen gjør det lettvint å komme seg rundt.

Den kinesiske mur vil ta pusten fra deg, naturen rundt Guilin er rett og slett vanvittig imponerende og i Chengdu kan du bli sjarmert av pandaer. Få med deg deler av Silkeruten, legg turen innom Terracottahæren ved Xi`an og ikke minst storbyer som Beijing og Shanghai. Kina gir deg opplevelser for livet.

3. Madagaskar

Lemurer, lemurer, lemurer! Trenger vi si noe mer? Madagaskar er akkurat slik du har sett på naturprogrammer på TV med et yrende og unikt dyreliv, og frodige nasjonalparker. De karakteristiske baobabtrærne skuffer heller ikke, men det er mer til denne spesielle øya enn store naturopplevelser så ta deg tid til å bli kjent med lokalbefolkningen.

De siste årene har veiene på Madagaskar fått seg en skikkelig ansiktsløftning, så det er ikke lenger like kronglete og komme seg rundt. Nevnte vi fantastiske dykkemuligheter?

4. Alaska

Alaska er på mange måter ganske likt Norge, men alt er STØRRE! Glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, elver overfylt av storlaks, vakre fjorder, berømte nasjonalparker og grizzlybjørner. Det er så mye å se og oppleve at listen aldri vil ta slutt – Alaska har alt!

Denali National Park må besøkes, det samme må Seward i sør, eller hva med kveitefiske i Homer? Beste tiden å reise på er mellom slutten av mai og midten av september.

5. Belize

Belize huser en tiltrekkende miks av tropiske regnskoger med et fargerikt dyre- og planteliv, nydelige strender, antikke mayatempler og så godt som en uendelig rekke av muligheter for utendørsentusiaster! Her kan du nyte den jamaicanske feelingen blandet med mayaenes mystikk. Caye Caulker er allerede en velkjent favoritt blant backpackere.

6. Myanmar

Det skal litt til å komme med på listen vår to år på rad, men vi gjør et unntak for Myanmar. Vi kan rett og slett ikke få snakket nok om de fantastiske eventyrene som venter deg her. Høydepunkter som må oppleves er blant annet Bagan, Mandalay, Inle Lake, Golden Rock og også hovedstaden Yangon.

7. Venezuela

For en eventyrlysten backpacker som søker det ville, eksotiske og noe annerledes er det ikke mange steder i verden som kan matche Venezuela. Den beste opplevelsen er kanskje å bestige Mt. Roraima som oser av mystikk og eventyr. Du finner ingen andre tilsvarende steder i verden!

Besøk også verdens høyeste fossefall, Angel Falls, i Canaima National Park. Er det strender du er på jakt etter legger du turen ut til de deilige øyene som utgjør Los Roques.

8. Iran

Iran overrasker! Maken til gjestfrihet skal du lete lenge etter. Her finner du vakre byer, spennende og annerledes natur og helt utrolig hyggelige mennesker. Byene Esfahan og Shiraz forfører enhver, og legger du reiseruten innom ørkenbyen Yazd kommer du ikke til å angre.

På vinterstid faller det herlig puddersnø i fjellene nord for Teheran, og det populære vintersportstedet Dizin byr på glimrende muligheter i bakken. Ta med eget brett eller ski. Utstyret du evt. kan leie har sett bedre dager.

9. Kirgisistan

Ute etter en destinasjon litt utover det vanlige? This is it! Det myldrer ikke akkurat av turister i Kirgisistan, og landet bærer preg av dette gjennom sin naturlige og genuine fremtreden. Når det er sagt burde langt flere reise hit, for det er ikke mange steder du har så nydelig og urørt natur, like lett tilgjengelig. Kirgisistan byr på supre forhold for fotturer og camping, og enten du er glad i hest eller ikke er dette stedet for rideturer i de massive fjellene.

10. Indonesia

At Indonesia er et fantastisk land er ingen nyhet, men de aller fleste er nok raske til å tenke Bali. Indonesia er så ufattelig mye mer! Dette eventyrlige øyriket byr på et mangfold av fremragende opplevelser.

Sulawesi, Sumatra, Java, Lombok og Kalimantan (den indonesiske delen av Borneo) er andre øyer du bør besøke og er du virkelig eventyrlysten er det mulig at Raja Ampat er det nærmeste du kommer paradis. Vi bør vel kanskje også få med Giliøyene. Hvorfor ikke la Indonesia være der du tar et dykker- eller surfekurs neste år?

Kommentarer