Glem brente pepperkaker, smekkfulle kjøpesentre, varme boblejakker og slaps på bakken. Bruk heller førjulstiden til å skape en opplevelse for livet ved å besøke en av disse eksotiske juledestinasjonene.

Fra Singapore (bildekilde: EK)

Stå på skøyter i t-skjorte i Singapore 

I desember forvandles Singapore til et magisk juleland. Dette er kanskje ikke så rart med en befolkning som elsker høytider? Resultatet er i hvert fall en storslått julefeiring du ikke finner maken til.

Fra 30. november til 26. desember kan du oppleve Christmas Wonderland i sentrumsparken Gardens by the Bay. Den ikoniske parken på over 100 hektar pyntes til jul på ekstravagant vis, med blant annet et gigantisk juletre og vakre lysdekorasjoner i forskjellige farger. Hovedattraksjonen er det store julemarkedet inspirert av Europa, der du kan finne originale gaver av alle slag.

I Christmas Wonderland kan hele familien la seg underholde av sirkusakrobatikk, tryllekunst, julenisser og utendørs skøytebane for å nevne noe. For de matglade har festivalen et imponerende utvalg av street food og prisvennlig gourmetmat fra hele verden.

Les mer om Singapore HER og HER - Flere saker om Singapore finner du HER

Finn de unike gavene i Sør-Afrika

Dagene 1. og 2. desember arrangerer The Linden Market sitt julemarked i forstaden Emmarentia i Johannesburg. En av Sør-Afrikas mest populære markeder finner sted i en botanisk hage, og minner mer om en festival enn et tradisjonelt julemarked. Ved å fokusere på lokale designere, håndverkere og produsenter, består Linden Market av mer enn 160 boder med unike kvalitetsvarer. Med et stort utvalg i alt fra klær, smykker og velpleieprodukter til kjøkkenutstyr, keramikk og kunst, kan du finne originale og eksklusive gaver til alle på gavelisten — og kanskje noe til deg selv også?

Les mer om The Linden Market HER og om Johannesburg HER

Kombinasjonen av de vakre omgivelsene, konserter med lokale artister, barneaktiviteter og et stort utvalg av lokale råvarer tilberedt på utallige måter, gjør Linden Market til en helt spesiell førjulsopplevelse.

Fra 3. til 22. desember åpner Pinelands Craft & Gift Fair i en Cape Town-forstad kjent som “the Garden City”. I vakre omgivelser, sterkt preget av urban gardening-bevegelsen, stiller over 180 lokale håndverkere og kunstnere ut sine originale varer. Her finner du både håndmalte julekort og juledekorasjoner, samt klær, smykker, leker, møbler, matvarer og mye mer. Du vil i tillegg få mulighet til å smake på et stort utvalg lokale delikatesser, eller du kan gjøre som de innfødte og nyte en kopp te og et kakestykke underveis i shoppingen.

Les mer om Pinelands Craft & Gift Fair HER og om Cape Town HER

I både Johannesburg og Cape Town ligger temperaturene vanligvis mellom 20 og 25 grader i desember — så boblejakka kan du legge igjen hjemme.

I Singapore er det lett å komme i julestemning uten å fryse bort, for den gjennomsnittlige temperaturen i desember ligger rundt 28 grader. Hvorfor ikke prøve å stå på skøyter i t-skjorte?

Hong Kong (bildekilde: EK)

Julestemning for hele familien i Hongkong

Hongkong er kjent som et shoppingmekka, med et enormt vareutvalg til fornuftige priser på grunn av sine gunstige skatteregler. Å legge juleshoppingen til regionen i den sydlige delen av Fastlands-Kina har også flere fordeler, det er nemlig færre turister på denne tiden av året og temperaturen ligger rundt behagelige 20 grader.

I tillegg til shopping, er Hongkong i desember verdt et besøk på grunn av vinterfestivalen som arrangeres over hele byen. Fra 29. november til 1. januar pyntes for eksempel den ikoniske Victoria Harbour Skyline med vakre lysinstallasjoner signert både lokale og internasjonale kunstnere. I tillegg fylles byen med juletrær, juledekorasjoner, fyrverkeri, konserter og andre juleaktiviteter.

Les mer om Hong Kong HER, om Hong Kong Disneyland HER og om Victoria Harbour Skyline HER

For familier som ønsker en annerledes førjulsopplevelse, er Hongkong Disneyland et naturlig stoppested. I desember pyntes hele fornøyelsesparken til jul, og det arrangeres daglige parader med kjente og kjære Disney-figurer. I tillegg stelles det i stand forskjellige juleaktiviteter og show hver dag, som sørger for at både store og små kommer i skikkelig julestemning!

Kirsebærtrær i Tokyo (bildekilde: EK)

Se Tokyo i nytt lys

Titusenvis av reklameplakater og storskjermer gjør Tokyo til en by som alltid preges av lys, men i desember er det helt andre lyskilder som står i fokus. I vintermånedene pyntes nemlig store deler av Japans hovedstad med vakre lyslenker i forskjellige farger, og alt fra kirsebærtrær i keiserlige hager til lyktestolper i urbane strøk kan observeres i ny drakt.

I noen områder av byen kan du også oppleve et hav av lys — som for eksempel ved kjøpesenteret Caretta i området Shiodome. Over 250.000 LED-pærer i en vakker lysinstallasjon, og et lysshow som skifter tema fra år til år, sørger for å skape en eventyrlig julefølelse til alle besøkende.

Les mer om Tokyo HER, om Shiodome HER og om Caretta HER

Caretta er ikke alene om å satse stort på juledekorasjoner og imponerende lyskunst på vinterstid i Tokyo – det er mange kjøpesentre som også ønsker å lyse opp førjulstiden for sine kunder. Dette gjør at storbyen passer utmerket til juleshopping, på tross av sine manglende tradisjoner for rendyrkede julemarkeder. Ikke bare er Tokyo kjent for eksepsjonelle shoppingfasiliteter i alle prisklasser, du kan også nyte noen av verdens beste matopplevelser i byen med flest Michelin-stjerner i verden.

Bordet dekket på First Class. Emirates er det eneste selskapet som tilbyr First class på ruter til og fra Norge (foto: ©otoerres)

Julestemning hele veien

Med Emirates kan du gjøre hele reisen til en uforglemmelig juleopplevelse! Gi smaksløkene en eksotisk start på ferien, med et flymåltid inspirert av din endedestinasjon, og løft måltidet til nye høyder med Emirates’ eksklusive viner og drinker. Underveis i reisen kan du la deg underholde av det prisvinnende underholdningssystemet ice, som i førjulstiden fylles med både nye og klassiske julefilmer og julemusikk, samt 3.500 andre kanaler med filmer, TV-serier, sport, musikk og spill.

For de med dårlig tid sørger Emirates for at du kommer deg sømløst fra A til B med kun én mellomlanding i Dubai. De mer eventyrlystne kan benytte seg av Emirates stopover-tilbud, og bli igjen i Dubai i inntil tre netter uten ekstra billettkostnader*.

Emirates’ meget gunstige bagasjebestemmelser gjør at du ikke trenger å bekymre deg for overvekt under juleshoppingen. Bestiller du Economy Class kan du kostnadsfritt ta med deg inntil 35 kg*, på Business Class inntil 40 kg og på First Class hele 50 kg.

For de som vil unne seg noe ekstra, vil en billett på Business eller First Class inkludere Emirates sjåførservice. Dette innebærer at du blir hentet i en romslig luksusbil både hjemme og på flyplassen ved ankomst, og dermed kommer deg raskt, komfortabelt og enkelt dit du skal.

Er du på jakt etter de originale gavene, men har ikke mulighet til å reise vekk i førjulstiden? Skjem bort de du er glad i med eksklusive gaver fra Emirates First Class, og la dine kjære oppleve den unike First Class-luksusen i eget hjem. Gavene bestiller du enkelt på Emirates sine nettsider.

*Priser og antall kilo bagasje kan variere med forskjellige kombinasjoner av Economy billetter.

Kommentarer