Flyselskapet Emirates sin paviljong på Expo 2020 i Dubai åpner for publikum fredag 1. oktober og vil være et obligatorisk stopp for de som er interessert i luftfart. Utstillingen gir et innblikk i fremtidens kommersielle luftfart, og gir et nytt perspektiv på hvordan rollen til vitenskap og teknologi vil være innen dette feltet de neste 50 årene. Paviljongen ønsker besøkende velkommen i Opportunity District inne på Expo-området, og består av to etasjer med interaktive, multisensoriske installasjoner.

Emirates - EXPO 2020 - Verdensutstilling - Dubai
Emirates inviterer til fremtidens luftfart under Expo 2020 (Foto: Emirates Airline)

Nå kan de som planlegger å besøke Expo 2020 Dubai, booke dato og tid for når de ønsker å besøke Emirates-paviljongen.

Byggingen av Emirates-paviljongen begynte i mars 2019 og den ble ferdigstilt i juni 2021. Underveis i både design- og bygge-fasene er det tatt i bruk en rekke bærekraft-prinsipper og det er brukt regionale, gjenbrukbare og resirkulerbare materialer i strukturen av bygget. Det er også blitt tatt i bruk design-løsninger som skal redusere energi- og vann-forbruket.

Les også: Emirates presenterer fremtidens luftfart på Expo 2020 Dubai (mai 2019)

Emirates-paviljongen er fire etasjer høy, og fasaden er utformet med utgangspunkt i vingene på et fly, og 24 aluminium-dekkede vinger dekker to sider av bygningen. Det er også tatt i bruk rundt 800 meter med LED-systemer som lyser opp eksteriøret med flere ulike farger. Interiøret er lyst og ultramoderne, og slipper inn mye naturlig dagslys. En perfekt bakgrunn for opplevelsen som presenteres. Paviljongen kan ta imot 120 besøkende i timen.

Les også: Fly med Emirates til Dubai og få gratis billett til Expo 2020 (august 2020)

Noe av det besøkende kan forvente seg å oppleve i paviljongen er visuelle og holografiske modeller som viser hvordan et fly faktisk kan fly, en demonstrasjon av fremtidens fly-teknologi ved hjelp av robotarmer og utforske fremtidige motorer og brensel-teknologi ved hjelp av realistiske flymotor-modeller.

De kan også designe sine egne, futuristiske fly for så å fly dem i en simulator og få tilbakemelding på sine design-valg. Ved hjelp av VR-briller kan de også utforske interiøret i fremtidens fly. Gjennom hele opplevelsen tar de med seg ‘et frø’, en enhet som lar dem gå gjennom utstillingen. Helt til slutt vil denne enheten ha samlet inn den besøkende sin opplevelse, og spille av en personalisert 360-graders multi-sensorisk film-presentasjon som kombinerer dynamisk historiefortelling og 3D-grafikk.

Emirates Cabin Crew vil være til stede for å assistere de besøkende. Det er også en kafé i paviljongen, samt en gavebutikk med spesiallagede Emirates og Expo 2020 Dubai-varer.

Emirates - EXPO 2020 - Verdensutstilling - Dubai
Hemmeligheten bak det å fly (Foto: Emirates Airline)

Les også: Emirates med 15 nye Expo 2020 flymodeller

Emirates-paviljongen vil holde åpent hver dag gjennom hele Expo 2020 Dubai-perioden, fra kl.10:00 på morgenen til kl. 22:00 på kvelden.

Les mer om Expo 2020 HER

Les også: Få én Skywards Mile i minuttet – Dubai fremheves på Lonely Planets «Best in Travel»-liste for 2020 – Snart Expo 2020 i Dubai

Flere nyheter og artikler om Emirates og Expo 2020 finner du HER og HER

Les mer om Emirates her

Emirates - EXPO 2020 - Verdensutstilling - Dubai
Emirates sin paviljong under Expo 2020 i Dubai (Foto: Emirates Airline)

Kommentarer