Regjeringen har gitt klarsignal til en gradvis oppstart av Color Lines linje mellom Oslo og Kiel. Næringsminister Iselin Nybø sa under torsdagens coronapressekonferanse at regjeringen legger til rette for tur/retur gjester fra Oslo, og at dette betyr en gradvis oppstart mot normalisering. Konsernsjef Trond Kleivdal sier at det er en gledens dag for rederiets ansatte og alle gjestene som har ventet på muligheten til igjen å kunne reise med MS Color Fantasy og MS Color Magic.

Promenaden ombord i Color Magic (bildekilde: Color Line)

Den viktige beskjeden fra næringsminister Iselin Nybø innebærer at selskapet vil gradvis ta tilbake ca. 1 000 av de rundt 2 200 ansatte som har vært permittert siden myndighetene stengte grensene 13. mars.

I første omgang vil tilbudet gjelde passasjerer som vil starte i Oslo og være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel. Ilandstigning vil først skje ved retur Oslo. 

– Igangsettelsen vil følge de retningslinjer for smittevern som vil gjelde, og som er viktig for å skape trygge og gode rammer for gjestene og de ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Color Line har sammen med Norsk Reiseliv, Norges Rederiforbund, NHO Reiseliv, Norsk Sjømannsforbund, Norsk sjøoffisersforbund arbeidet for å gjenåpne grensene til Norden og til Tyskland.

Les også: Color Line vil kunne redde tusenvis av norske arbeidsplasser i reiselivet

I en analyse fra Menon Economics og Universitetet i Sørøst-Norge for foreningen Norsk Reiseliv, er det konkludert med at en åpning av grensene til Norden og Tyskland vil være det mest kraftfulle enkelttiltaket for å gjenreise reiselivsnæringen i sommer. 

– Også i dette perspektivet er nyheten i dag om en gradvis gjenåpning av ruten til Kiel et viktig signal, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Trond Kleivdal (bildekilde: color line)

– Med en åpning til Norden og Tyskland, vil Color Line kunne bidra til å redde tusenvis av norske arbeidsplasser i reiselivet”.

Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip i norsk skipsregister, norsk eierskap og med norsk hovedkontor.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

M/S Color Magic er sammen med søsterskipet M/S Color Fantasy verdens største cruiseskip med bildekk. (bildekilde: color line)

Kommentarer