De to flyselskapene inngår nå en såkalt code share agreement for destinasjoner i Norge, som innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking. Takket være den nye avtalen vil KLM og Widerøe gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser, inkludert innenriksruter til mindre destinasjoner.

Paul Terstegge (KLM)

– Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner. Det nye samarbeidet vil gi reisende — og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil vi kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

Avtalen trer i kraft i dag 21.februar, og det er allerede nå mulig å booke billetter med første mulige reisedato 5.mars. KLM vil legge til en KL-kode på Widerøes innenriksruter, som gjør at deres passasjerer som skal bytte fly i Oslo, Trondheim eller Bergen kan fortsette deres reise med samme billett og check in fra en rekke mindre flyplasser rundt i Norge.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i distrikts-Norge. Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med KLM. Vi er glad for at våre kunder får flere reisealternativer å velge mellom. KLMs store nettverk gir tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder og bedre tilgang til hele Norge for turister, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

Les også: Norwegian + Widerøe = Nytt samarbeide – Les flere saker om KLM HER 

Samarbeidet vil fra og med 5. mars dekke følgende rutetilbud:

  • Bergen (BGO) – Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO)
  • Trondheim (TRD) – Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) — Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Kommentarer