Wroclaw blir ny destinasjon for KLM – selskapets fjerde i Polen. Ruten vil få daglige avganger fra den 6. mai 2019.

Wroclaw var Europeisk Kulturhovedstad i 2016 (polen.travel)

KLM ekspander i Polen. Mandag den 6. februar starter selskapet en ny daglig direkterute til universitets og kulturbyen Wroclaw som ligger i landets sørvestlige hjørne – nær grensene til Tsjekkia, Tyskland og Slovakia.

Les også: Wroclaw kåret til Europas beste reisemål i 2018! (mars 2018) 

Ruten vil få daglige avganger med en 88 seters Embraer 175. Flyet vil ha plass til 20 passasjerer i business class, åtte i economy comfort og 60 på vanlig økonomiklasse.

Avgangstider

Embraer E175+ i KLM Cityhopper farger. (klm.nl)

Wroclaw blir KLMs fjerde destinasjon i Polen etter Warszawa, Krakow og Gdansk. KLMs søsterselskap Air France har flydd mellom Paris og Wroclaw siden sommeren 2018.

Wroclaw har en over 1000 år lang historie og har opp igjennom årene tilhørt både Stormähren, Polen, Böhmen, Østerrike, Preussen, Det tyske keiserriket, Weimarrepublikken og Nazi-Tyskland. I 1945 ble byen polsk igjen – etter over 600 år i “utlendighet”.

Wroclaw – eller Breslau som den het på tysk, ligger vel 35 mil sørvest for hovedstaden Warszawa og er med sine rundt 600.000 innbyggere den fjerde størst i Polen. Den omtales idag som en livlig universitetsby og var i 2016 også Europeisk Kulturhovedstad.

Les også: Wroclaw Europeisk Kulturhovedstad i 2016 (desember 2015) 

Wroclaw har Europas nest største markedsplass etter Krakow og byens sentrum består av en rekke unike bygninger fra forskjellige arkitektoniske epoker, noe som har gitt plass på UNESCOs verdensarvliste.

Les også: Treat yourself first class: the Executive Lounge at Wroclaw, Poland’s Copernicus Airport(desember 2018) 

Les mer om Wroclaw HER og om Copernicus Airport Wroclaw HER

Flere saker om KLM finner du HER og om Wroclaw HER

Kommentarer