Totalt reiseforbud hører kanskje fortiden til, men det gjør ikke saken lettere for norske ulykkesfugler. Faktisk har hele en av tre (34 %) nordmenn som har vært på utenlandstur i løpet av de siste 18 månedene innrømmet en eller annen tabbe på reisen, ifølge nye undersøkelser fra Hotels.com™.

Reisende på Alicante-Elche Airport i Spania (foto: ©otoerres)

Det er ikke bare passene som er gjenglemt, men 14 % la faktisk igjen passene hjemme! 22 % av oss pakket mer flytende innhold enn tillatt, 18 % hadde for stor håndbagasje (og måtte betale ekstra for det) og 17 % rakk ikke flyet sitt – det svir i lommeboken!

En speider er alltid beredt – men for nordmenn på reise etter pandemien har det skortet litt på forberedelsene. Mer enn en av ti (15 %) leste ikke retningslinjene for hvilke dokumenter de måtte ha med på reisen, 11 % hadde ikke med seg det de trengte for å komme seg fra et land til et annet og 14 % glemte å ta med seg de nødvendige koronapapirene.

Kanskje vi bare er ute av trening? 38 % sier nemlig at de tror det er større sannsynlighet for at de kommer til å gjøre en tabbe eller glemme noe fordi de har vært så lenge hjemme, og 41 % innrømmer at de kunne trengt en oppfriskning på hvordan de forbereder seg til neste tur, etter 18 måneder uten reising.

Men vi var kanskje ikke noen genier før pandemien heller. Av 40 % som oppgir å ha mistet et fly før, innrømmer 26 % at de ikke reiste hjemmefra tidsnok, 25 % ble sittende i kø og 23 % forsov seg, så nordmenn kan kanskje ikke bare skylde på pandemien for tabbene sine.

Noen tabber er vanskeligere å unngå enn andre – 34 % innrømmer å ha dummet seg ut på reise etter pandemien. På topp tre har 28 % av oss blitt skikkelig solbrent, 25 % har pakket med feil ting og 17 % har rotet seg bort med kollektivtransport. Det er imidlertid noen tabber som er verre enn andre. 16 % sier at de har mistet lommeboken på reisen – ikke glem reservepenger!

Når vi på tross av uhell og tabber kommer oss av gårde, drømmer nordmenn seg bort til eksotiske destinasjoner. På spørsmålet om hvor de ville lagt drømmereisen, svarer 43 % av nordmenn Hawaii, 41 % USA, 34 % Japan og 23 % Thailand, med Bora Bora (22 %) og Costa Rica (16 %) like etter.

Leder for global og EMEA merkevarekommunikasjon hos Hotels.com, Emma Tagg, forteller:

– I løpet av de siste 18 månedene har det vært vanskelig å reise. Hele 85 % av nordmenn oppgir faktisk at de synes reising er mer krevende enn noensinne! Hotels.com vil gjøre det enkelt å reise igjen og oppfordrer nordmenn til å dra ut på tur. Du kan endre på det som ikke gikk helt som planlagt forrige gang. Glem den gangen du booket feil hotell, mistet flyet ditt, eller glemte bestemor hjemme – nå er det på tide å se fremover og planlegge din neste reise!

Siden nesten halvparten (44 %) av nordmenn sier at de ankommer flyplassen minst to timer før avreise, er det tydelig at vi er mer lystne på en reise enn noen gang! Men hvorfor ikke gjøre det enda mer behagelig? 18 % av nordmenn sier at de alltid bor på hotell kvelden før flyreisen, slik at de kan komme tidlig og opplagt til reisen sin – det lønner seg å være tidlig ute!

Hotels.com gjør det lekende lett å finne det riktige stedet å bo, enten du er klar for en utenlandstur eller planlegger en vidunderlig reise i Norge. Du blir til og med belønnet* for det.

Flere relaterte artikler finner du HER

Kommentarer