Byen Køln er kjent for sin Kølnerdom — som ikke bare er en av verdens største og mest betydningsfulle katedraler — men også for sine gamle, unike kunstskatter. Siden 1996 har den stått på UNESCOs verdensarvliste.

Nesten like berømt er karnevalet, som kølnerne gjerne kaller for den femte årstid. I år går det av stabelen fra 8. — 14. februar. Karnevalet i Köln byr på tallrike karneval-seanser, kostymeball og parader.

Over én million mennesker møtes for å oppleve toget på fastlavens-mandagen i Köln. Populære og aktuelle temaer fra politikk, idrett og økonomi — og også fra samfunnets byliv — er temaer for parodi-vognene. Tre og en halv timer tar “spetakkelet”. Pyntete vogner og deltakere, dansegrupper, tradisjonskorps i uniform, stolte ryttere, musikkorps og spillemanns-tog både fra Tyskland og naboland passerer. Godteri som drops og sjokolade blir kastet ut i mengden.

Hvis du har lyst til å oppleve karnevalet i Köln, finner du mer informasjon her.

Alt om Kölns fastelavens-mandagstog leser du her.

En liste med karnevalsfester i Köln.

Kneiper i Köln i karnevalstiden:

I tilfelle du har lyst til å kombinere karneval med roligere aktiviteter, kommer det noen tips her:

Hva med et besøk i Kölns opera?

I februar blir “Don Giovanni” av Wolfgang Amadeus Mozart fremført.

Kölns operahus, som åpnet sine dører i 1957, nyter høy, internasjonal rang. Operahuset er ment å være et åpent, internasjonalt hus med betydningsfulle førstegangs-visninger av samtidsverk.

Av fagmagasinet «Operaens verden» ble operaen i Köln i 2012 tildelt den ettertraktede tittelen „Årets operahus“ for sitt kunstneriske arbeid. Ensemblet hadde blant annet gjestespill i China, Irak og Oman.

Her finner du operaens program.

Noe helt annet er det å gå på ishockeykamp.

Action og spenning lover Tysklands åttedobbelte ishockeymestere, Kölner Haie, som nå kjemper for å sikre seg en plass i kvartfinaleserien i “Play Off”. Deres hjemmekamper går påTysklands største arena.

Her finner du billetter til hjemmekamper i „Haifiskbassenget“.

Mat må man ha, Köln har et stort og variert tilbud:

Kölns gastronomi, i tillegg til husmannskost på typiske kneiper, har mye å tilby. En rekke restauranter med kreativt kjøkken er blitt populære. I tillegg utgjør mange kulinariske arrangementer Kölns fristende mattilbud.

Her får du gode restauranttips og -forslag til frokost, lunsj, middag, kaker og matmarkeder.

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer