Adventstiden nærmer seg, og det er offisielt tid for å telle ned dagene til jul. Nylige undersøkelser gjennomført av søkemotoren Hotels.comviste at 59 % av nordiske millennials har gått glipp av ferie fordi de ikke har fått tatt den ut.* Med kun fire uker igjen til julaften har du en god mulighet til å få brukt resten av ferien din på å besøke et julemarked og komme i skikkelig julestemning.

For å hjelpe deg med å planlegge turen har Hotels.com-teamet brukt sin lokalkunnskap til å sette sammen en guide til Europas beste julemarkeder. Drikk ekte julegløgg i Køln eller smak deilige skorsteinskaker i Budapest — dette er julemarkedene du ikke bør gå glipp av.

Budapest, Ungarn

Dersom det beste du vet med juletiden er kakene, så er julemarkedet på Vörösmarty-plassen i Budapest det perfekte stedet for deg. Dette er et himmelsk sted for matelskere. Når du utforsker det tradisjonelle markedet, må du sørge for å få smakt på Budapests kjente kürtÅ‘skalács, eller «skorsteinskaker», som består av deig som er surret rundt en pinne, stekt og rullet i kanel og sukker. 

Her kan du bo på The Loft Budapest— et stilig trestjerners hotell som ligger noen få minutters gange fra Vörösmarty-plassen. The Loft Budapest er tilgjengelig på Hotels.com fra 962 kr per rom, per natt.**

København, Danmark 

Du får ikke mer julestemning enn det du får på julemarkedet på Tivoli i København. Med flotte lys og dekorasjoner kan du virkelig oppleve et ekte juleeventyr. I november og desember blir Tivoli Gardens omgjort til et vinterparadis hvor du kan finne alle slags festlige julegaver, fra varme strikkevarer til dansk håndverk og porselen, mens du er omgitt av mer enn en halv million julelys. 

Bo på det firestjerners hotellet Scandic Webers, som ligger kun et steinkast fra Tivoli Gardens. Scandic Webers er tilgjengelig på Hotels.com fra 1 480 kr per rom, per natt.**

Køln, Tyskland 

Dersom du er glad i å ta deg en juledrink, bør du ta en tur til julemarkedet ved domkirken i Køln. Herfra kommer den originale julegløggen, «glühwein», som serveres i kopper som er formet som skoene til nissen. Markedet er også kjent for å ha spesielt flotte juletrær — så ikke glem å ta med deg kameraet dersom du er ute etter inspirasjon til juletreet hjemme i stua. 

Her kan du bo på Classic Hotel Harmony, som ligger i den sjarmerende gamlebyen i Køln, en kort spasertur unna Køln domkirke og det koselige julemarkedet.  Classic Hotel Harmony er tilgjengelig på Hotels.com fra 606 kr per rom, per natt. **

Wrocław, Polen 

De som elsker eventyr bør planlegge en reise til julemarkedet i WrocÅ‚aw. Her kan man oppleve eventyrskogen Bajkowy Lasek og se tradisjonsrike fortellinger bli gjenskapt gjennom live-animasjon. Dette er et av de største julemarkedene i Polen. I tråd med det magiske temaet er markedet også kjent for sine imponerende pepperkakehus som er karakteristiske for WrocÅ‚aw.

Du kan bo på SleepWalker Boutique Suites, et luksushotell kun 350 meter unna den berømte markedsplassen i byen. SleepWalker Boutique Suites er tilgjengelig på Hotels.com fra 699 kr per rom, per natt. **

Verona, Italia

De som er ute etter et unikt julemarked, kan ta turen til den sjarmerende, italienske byen Verona. I november og desember blir den kjente plassen Piazza dei Signori omgjort til et fantastisk marked med håndlagede produkter av glass, tre og keramikk, og med smakfullt julesnadder som passer perfekt til venner og familie det er vanskelig å finne julegaver til. 

Du kan bo midt i smørøyet på Lords of Verona Luxury Apartmentspå Piazza dei Signori. Lords of Verona Luxury Apartments er tilgjengelig på Hotels.com fra 1 669 kr per rom, per natt. **

*Undersøkelse blant 1200 nordiske arbeidstakere mellom 16—35 år, utført av OnePoll mellom 23. desember 2017 — 3. januar 2018. All statistikk som er inkludert i denne pressemeldingen, er basert på denne undersøkelsen.

**Prisene er for et rom med 2 personer inkluderer ikke skatter og avgifter, og er oppdatert per 23. november 2018 og avhenger av tilgjengelighet.

Kommentarer