Destinasjonsselskapet Visit Lyngenfjord, som jobber for kommunene Storfjord, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa og Skjervøy, har gjennomført en kjapp undersøkelse hos sine medlemsbedrifter de siste dagene for å tallfeste hvordan krisen påvirker reiselivsnæringen.

På ski i Lyngsalpan (Foto: Georg Sichelschmidt)

Krisen er dramatisk for reiselivet i hele Norge og det gjelder også Lyngenfjordregionen. Undersøkelsen viser at nesten 100% av alle ansatte i reiselivet er permittert. Hos de 30 reiselivsbedriftene (det finnes rundt 100 registrerte reiselivsbedrifter i regionen) som svarte på undersøkelsen er det 99 permitterte ansatte. Mange eiere og daglig ledere jobber videre eller er 70 – 90% permittert.

Det rapporteres et omsetningstap på kr 24 mill hos disse 30 bedriftene fram til slutten av april. Estimert vil dette utgjøre rundt kr 80 mill for alle reiselivsbedrifter i regionen.

I regionen er det store forskjeller på hvordan dette påvirker den enkelte bedrift. Bedrifter som har fokus på ski-topptur sesongen sliter mest nå og vil ha store problemer framover siden ski-topptur sesongen for flere er avgjørende for å overleve resten av året.

Andre bedrifter går inn i en lavsesong og kommer ikke til å tape så mye og noen bedrifter har det regionale markedet som satsningsområde som forhåpentligvis kommer tilbake først.

Men næringen er positiv og ser framover. Det skal satses på det Norske markedet som mange håper kan redde sommersesongen. Videre får Visit Lyngenfjord et tydelig oppdrag fra sine medlemsbedrifter med å sørge for at regionen ikke blir glemt i de internasjonale markeder og at regionen er klar når gjestene kommer tilbake.

Dette oppdraget tar Visit Lyngenfjord på strak arm og jobber intenst for å finne løsninger til hvordan Lyngenfjordregion som reisemål skal være klar når krisen er over.

Flere saker om Visit Lyngenfjord finner du HER

Kommentarer