Det skal settes opp 15 midlertidige koronatest-klinikker på 15 av Aena sine flyplasser i Spania. På denne måten kan de som skal reise ut fra Spania få en rask avklaring på om de er bærer av Covid-19 viruset.
Nå kan du få deg testet for Koronaviruset på 15 av Spanias flyplasser deriblant Madrid Barajas Airport (foto: ©otoerres)

Koronatest-klinikkene installeres på de flyplassene med høyest internasjonal trafikk, som Madrid, Barcelona el Prat, Málaga, Alicante, Valencia, Sevilla, Bilbao, Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og La Palma.

Den spanske flyplasseieren Aena har inngått avtale med to laboratorier om innstallering av koronatestklinikker i 15 lufthavner deriblant i Aeropuerto Alicante – Elche. (foto: ©otoerres)

På disse flyplassene vil det være mulig å forhåndsbestille time til både PCR- test, samt for antistoff og serologi. Prisen ligger mellom 58€- 70€ for PCR og fra 29€ for antistoff og serologitestene. 

Testene er hovedsakelig rettet mot passasjerer som trenger disse ved avreise fra Spania (ikke ankomst). Når timen reserveres, blir man opplyst om tidspunktet det tar for å få prøveresultatene, slik at dette koordineres videre med avreisetidspunktet for flyet.

Mens man venter på prøveresultatene, blir man satt i et eget isolert område og skulle man få positivt utslag på testen, aktiviseres helseprotokollene vedtatt av helsemyndighetene i de respektive regionene.

Les mer om koronatestene på spanske flyplasser HER og HER

Les informasjon om reiser til og fra Norge på Helse Norge sine nettsider HER og på Avinors nettsider HER

Kommentarer