Polske Krakow er gastronomikulturens europeiske hovedstad i 2019. Bak prosjektet står European Academy of Gastronomy.

Restaurantene i Krakow er de eneste utenfor Warszawa som har Michelin-guidens utmerkelser — det finnes 26 slike steder for øyeblikket. Dobbelt så mange steder i Krakow ble hedret av Gaullt et Millau, mens åtte ble anbefalt av Slow Food Poland.

Kraków har det som skal til for å sette denne suksessen ut i livet — gode oppskrifter, produkter av høyeste kvalitet fra lokale leverandører, i tillegg til gjestfrihet og en vennlig atmosfære.

Krakow vil som tidenes første European Capital of Gastronomy Culture invitere til en rekke arrangementer, deriblant en gastronomikongress for spesialister og alle som elsker god mat fra hele verden. Det vil også bli møte mellom Krakow-baserte kokker og stjerner innen gastronomiverdenen som driver restauranter hedret for eksempel med Michelin-stjerner.

“Virtuell matlaging” kommer til å bli et interessant og nyskapende format. Det vil bestå av å tilberede retter i flere restauranter på samme tid, og det hele kan følges på nettet. Temaet for arrangementet er matlaging fra Krakow og Polen.

Nettsidene til European Academy of Gastronomy finner du HER

Les mer om Krakow på byens turistnettsider HER – Krakow har direkte flyruter til en rekke norske byer. Les mer på flyplassens nettsider HER

Kommentarer