Kroatia har den gunstigste epidemiologisk nivå sammenlignet med andre land i Middelhavet. I følge European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) er den nåværende gjennomsnittlige forekomsten på 14 dager per 100 000 innbyggere i Kroatia 33,7.

Punta Rata - Strand - Brela - Makarskas Riviera - Adriaterhavet - Kroatia
Punta Rata-stranden nær Brela på Makarskas Riviera i Kroatia (Fotograf: Aleksandar Gospic)

Kroatia har en stabil epidemiologisk situasjon generelt og hele den kontinentale delen av Kroatia forblir “grønn”. De nasjonale myndighetene i kystfylkene, som er alle sammen turistmål, vil innføre ytterligere tiltak relatert til større samlinger for å hindre spredning av infeksjonene med streng kontroll og overvåking langs hele kysten for å bringe kysten tilbake til “grønn” igjen. For øyeblikket finnes det rundt 350 ekstra testpunkter i hele Kroatia. 

HER finner du en oversikt over de enkelte Covid-19 områdene i Kroatia.

For tiden er det rundt 860 000 turister i Kroatia, hvor av rundt 740 000 er utlendinger, et bevis på at Kroatia oppfattes som et trygt og godt forberedt og godt organisert turistmål blant utenlandske besøkende. De fleste turister er for tiden i Istria, Kvarner,  så vel som i Split-Dalmatia og Zadar County, og når det gjelder destinasjoner, er de fleste gjester i Rovinj, Vir, Poreč, Medulin og Umag.

Det nasjonale sikkerhetsmerket “Safe stay in Croatia” fortsetter å hjelpe ferierende til å nyte en trygg og bekymringsfri ferie. Merkelappen gjør det lettere for besøkende å identifisere destinasjoner og alpinanlegg, overnatting, transport, turistattraksjoner og andre fasiliteter i Kroatia som har vedtatt globale standarder for helse og hygiene.

Les mer om Safe Stay i Kroatia HER

På våren ble vaksinering av turistmedarbeidere prioritert, og nå kan også utenlandske besøkende vaksineres gratis i Kroatia. 70 prosent av turistarbeiderne er vaksinert, og alle turister kan, hvis de ønsker bli vaksinert i Kroatia på samme steder som lokalbefolkningen.

I følge en nylig regjeringsbeslutning om videre tildeling av vaksinasjon mot COVID-19 vil vaksinasjonstilbudet i Kroatia nå utvides til følgende til følgende personer:

– alle statsborgere i Den Kroatiske Republikken som ikke har status som forsikret i henhold til lovene som regulerer obligatorisk helseforsikring og obligatorisk helseforsikring og helsevesen for parter i den Kroatiske Republikken

– for alle statsborgere av den Kroatiske  Republikken  som er bosatt i utlandet  og som besøker og / eller midlertidig bor på den Kroatiske Republikken. 

– samt for alle personer som har utenlandsk statsborgerskap og som besøker og eller midlertidig bor på den Kroatiske Republikken.  Nok et skritt i Kroatias innsats for å opprettholde et trygt og sunt reisemål for både de som bor i Kroatia, så vel som turister.

Inngangskrav til Kroatia frem til 31. juli 2021

Kroatia er dedikert til å holde besøkende og lokalbefolkningen så trygge som mulig, slik at alle kan nyte Kroatia fullt ut og med sjelefred. For å få lov til å komme inn i Kroatia, må besøkende oppfylle ett av følgende kriterier og bevise følgende:

  • En negativ PCR- eller antigentest tatt før ankomst til grensen.
  • Et vaksinasjonssertifikat som viser den endelige dosen tatt for mer enn 14 dager siden.
  • Bevis for friskmelding fra Covid-19 for mer enn 11 dager og for mindre enn 180 dager siden.
  • Bevis for friskmelding og første dose vaksinasjon for mer enn 11 dager og for mindre enn 7 måneder siden.
  • Villig til å betale  for en test ved ankomst og være i isolasjon til et negativt resultat.

Kroatia har 350 testestasjoner for Covid-19 smitte. Hvor disse finnes kan du se HER

Flere artikler om Kroatia finner du HER

Innreiseregler - innreisekrav - Kroatia - Coronapandemien - 2021
(kilde: croatia.hr)

Kommentarer