Kroatia er i rapporten Global Tourism Locations of the Future 2017/2018 rangert på en meget respektabel sjuendeplass av destinasjoner med det største potensialet for turistinvesteringer.

Kroatia har også mottatt den spesielle prisen “Editor´s Choice Awards” som ett av landene med størst fremgang når det gjelder forbedringer i infrastrukturen for turisme, men også en destinasjon for innspilling av filmer.

Kroatia´s turistminister, Gary Cappelli, la vekt på at Kroatia venter en vekst på 15 % i investeringer i forhold til i år, eller nesten 40% høyere turistinvesteringer enn i 2016. Ifølge presenterte data, blir 940 millioner Euro investert i turistsektoren i Kroatia i 2018.

Ulike selskaper vil investere ca. 628 millioner Euro i sine turistprosjekter, mens offentlig sektor (regioner, byer og lokalsamfunn), vil investere over 311 millioner Euro.

De planlagte investeringene i privat sektor omfatter hoteller, campingplasser, marineanlegg og andre former for overnattingstilbud, samt opplevelser og attraksjoner.
Offentlig sektor vil investere i besøkssentra, strender, promenader etc..

Les flere saker om Kroatia HER - Flere B2B nyheter finder du HER og HER

Kommentarer