Kroatias popularitet og antall søk på TripAdvisor har økt med 27 prosent så langt i 2019. Dubrovnik og Split topper listen over størst økning i popularitet og antall søk i kategorien for byer, viser tall fra TripAdvisor, en av verdens største spesialiserte reiseplattformer.

Dubrovnik er den mest søkte byen i Kroatia (bildekilder: croatia.hr/related.dk)

Kroatia er det landet som øker mest i popularitet på TripAdvisor i 2019. To kroatiske byer topper også listen over størst økning i popularitet og antall søk i kategorien for byer. Dubrovnik var nummer en med 46 prosent økning i populariteten, mens Split, med en økning på 41 prosent, var nummer to.

– Dette er glimrende tall for turismen i Kroatia, siden vi vet at over 280 millioner mennesker brukte TripAdvisor til å lete etter reiseinformasjon i april, forteller Vedran Susic, direktør på det kroatiske turistrådet sitt kontor i Stockholm.

Bak Kroatia på andreplass over land med størst økning i popularitet og antall søk kom Slovenia med 22 prosent økning. Montenegro har hatt en økning på 18 prosent, Hellas 12 og Kypros 11.

Feriebyen Split (bildekilder: ivan coric/croatia.hr/related.dk)

Bak Dubrovnik og Split i bykategorien kom Salou i Spania med en økning på 39 prosent og Ayia Napa i Kypros og Marmaris i Tyrkia med en økning på henholdsvis 31 og 29 prosent.

TripAdvisor er tilgjengelig på 49 markeder over hele verden og på 28 språk. Plattformen har over 760 millioner kommentarer og anmeldelser fra reisende og turister, og informasjon om mer enn åtte millioner overnattingssteder, restauranter, opplevelser, reiseruter og mer.

Flere saker om Kroatia finner du HER

Kommentarer