Lars Monsen krysset Canada. Nansen krysset Grønland. Nå kan du krysse et land du også. I Estland er det lagt til rette for at du kan krysse hele landet til fots. Dersom du er modig nok kan du gå 375 km fra nord til sør, gjennom dype skoger og magiske myrer.

Den 37 mil lange turen går igjennom flere av Estlands “magiske myrer” ( bildekilde: visitestonia.com)

En av fire nordmenn foretrekker å gå tur i flatt terreng, viser en undersøkelse som er gjort av Norstat. Da passer det som fot i hose å krysse et land i helt flatt terreng. Selv om det er flatt er turen lang og krevende.

– Hvis du følger RMK Hiking Route kan du krysse hele landet på tvers. Turen er 375 km lang. Det er en stor prestasjon å fullføre hele løypa. Ikke alle kan skryte av at de har krysset et helt land for egen maskin, sier Ott Sarapuu, markedssjef i turistforeningen i Estland.

Les også: Estland – reisemålet for mat, natur og spa!

Kart over den 375 kilometer lange turen gjennom Estland ( bildekilde: visitestonia.com)

Er du tøff nok til å fullføre hele turen vil du gå igjennom seks regioner, to nasjonalparker og ni naturreservater, og til slutt ende opp på grensen til Latvia.

– Det er ingen grunn til å være redd for å gå seg vill. Hele turen er godt skiltet. I tillegg er det en rekke informasjonsskilt med informasjon om de estiske skogene, kultur og historie. Skulle du bli sliten, er det muligheter for spaopphold langs veien, sier Sarapuu.

Les flere saker om Estland HER

Fra turstien ( bildekilde: visitestonia.com)

Inviterte alle norske partiledere

Turistforeningen i Estland lagde nylig en stressanalyse av alle norske toppolitikere. Resultatet var som ventet. De fleste av politikerne var veldig stresset. Derfor inviterte Turistforeningen alle sammen til Estland for å stresse ned. Bakgrunnen er forskning gjort av Dr. Mathew White fra det medisinske universitet i Exeter, som viste at natur har en positiv effekt på stress.

Les mer HER

– Det er riktig at vi har invitert alle politikerne, men Estlands skoger er jo for alle. Vi vil gjerne se enda flere nordmenn der. Man må jo ikke gå hele turen. En halv dag i skogen etterfulgt av spabehandling og avslapning på et spahotell fungerer også utmerket. Jeg tror også politikerne ville valgt denne varianten, smiler Sarapuu.

Les mer om Estland HER – Les mere om spatilbudet i Estland HER 

(bildekilde: visitestonia.com)

Les også: Bo på estnisk lantgård – Succé för episka resor till Estland97 unika upplevelser i Epic Estonia: Yoga bland molnen, paddla med sälar eller middag i paradiset

Tursti gjennom Estland – fra Finskebukta til Rigabukten ( bildekilde: visitestonia.com)

Kommentarer