I Flandern i det nordlige Belgia har restaurantene flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted i Europa. Dette er et gastronomisk mekka som skjuler et utall smakfulle opplevelser, blant annet skapt av en gruppe såkalte kjøkkenrebeller som utfordrer tradisjonelle måter å tilberede og kombinere råvarer på. I tillegg arrangeres det året rundt kulinariske festivaler i Flanderns sjarmerende og historiske byer.
Flandern i det nordlige Belgia er populær blant internasjonale matentusiaster og matskribenter. Her har restaurantene flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted i Europa; faktisk finner du i Flandern ikke mindre enn 101 restauranter som har minst én Michelin-stjerne.
Samtidig skjuler regionen et utall restauranter, bistroer og barer hvor høy kvalitet ofte går hånd i hånd med rimelige priser. I Flandern er det å spise ute med venner og familie en stor del av den lokale matkulturen — og den beste måten å oppleve det gastronomiske mekkaets sjarmerende byer på, er ved å spise seg gjennom dem.
Innovative, unge kjøkkenrebeller
Hvis du ønsker å pleie smaksløkene med den unge, nytenkende og eksperimenterende delen av Flanderns matkultur, bør du holde øye med The Flanders Kitchen Rebels. Dette er en gruppe bestående av 25 av de dyktigste, flamske kokkene, alle yngre enn 35 år.
Kjøkkenrebellene har alle en stor lidenskap for flamske tradisjoner og rene råvarer kombinert med en egen evne til å se an ting med kreative briller og utfordre de tradisjonelle måtene å tilberede og kombinere råvarer på. I rebellenes eksperimenterende kjøkken krydres de flamske kjøkkentradisjoner med ingredienser som innovasjon, kreativitet og en liten dose rock’n’roll.
De flamske kjøkkenrebellene kan oppleves på restauranter overalt i Flandern — enten du besøker Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt eller Leuven.
Les mer om de flamske kjøkkenrebellene HERÂ -Â Les også: På sykkel fra pub til pub i FlandernÂ
Les mer om Brüssel HER og om Flandern HER
Kulinariske arrangementer hele året
I en region hvor gastronomi er en så stor del av den lokale DNA-en, avholdes det selvfølgelig en rekke kulinariske arrangementer og festivaler.
I mai måned er det mulig å utforske den flamske matkulturen på festivalene Gent Smaakt i hyggelige Gent , Taste of Antwerp i motehovedstaden Antwerpen mai og Krachtboer i landsbyen Dranouter. I august feirer historiske Leuven flamsk mat og øl til Hapje-Tapje .
Etter sommeren går EAT! Brussels av stabelen i hovedstaden Brussel, etterfulgt av Kookeet Bruges i sjarmerende Brügge og Hasselt Jenever Festivities i byen Hasselt.
Les også:
Les flere reisetips til Flandern HERÂ