Siden koronarestriksjonene fremdeles er stramme, må man tenke kreativt. Det Københavnbaserte selskapet Goboat har kommet med nok en smart løsning. Nå kan danskene nyte konserter, kino- og matopplevelser ute på kanalene, med trygg avstand.

Båter - Kanal - København - Goboat.dk
Goboat`s konsept har 44 piknikbåter med plass til maks. åtte personer per båt (Foto: Daniel Rasmussen)

Et spesialdesignet ledningssystem over en 80 meter bred kanal, gjør det mulig å servere mat og drikke ut til båtene. Dette er nok et eksempel på strålende nytenking under pandemien, som gjør det mulig å drive morsomme og trygge argementer.

Goboat har lenge vært et populært konsept blant lokalbefolkningen og tilreisende. Båtene er drevet på solenergi og laget av resirkulerte plastflasker, så her kan man utforske de mange kanalene i København på en miljøvennlig måte. Nå vil Goboat også være vert for flytende arrangementer og matservering.

Konseptets kapasitet er på 44 piknikbåter med plass for opptil åtte personer per båt. I tillegg vil det være mulig å delta på arrangementene fra land ved å kjøpe seter (strandstoler) på det lokale streetfood markedet, Teglværket, som har en tilhørende sandstrand.

Båter - Kanal - København - Goboat.dk
Nytt konsept: Københavns kanaler blir kulturarena. (Foto: Rezet Sneaker Store)

Før du seiler inn i det flytende konsertområdet, er en stor del av opplevelsen turen fra Islands Brygge, hvor man leier båtene. Islands Brygge er et populært havneområde i sentrum av København. Ideen om å skape et flytende sted i hjertet av byen oppstod som en løsning under pandemien, men det forventes å bli ett permanent tilbud som vil gi minneverdige opplevelser til både lokalbefolkningen og besøkende i mange år fremover.

Linker: Area guide:Sydhavn klikk HER, Capital of sustainable development klikk HER, Copenhagen harbour – Life on water klikk HER, GoBoat klikk HER, Teglværket streetfood Klikk HER, Visit Copenhagen klikk HER og Wonderful Copenhagen klikk HER

Kommentarer