Flere selskaper i reisebransjen er i økonomiske vanskeligheter. Det kan bety pengetrøbbel for kundene.

Avgangshall - Schönefeld - Terminal 5 -  Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt
Fremtind ønsker å gjøre kundene oppmerksomme på at de kan falle mellom to stoler og ikke får refundert billettene sine. Bildet er fra Terminal 5 (tidligere Schönefeld) i BER – Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (foto: ©otoerres)

Tidligere denne uken skrev Dagens Næringsliv at Norwegian stanser automatisk refusjon av billetter. Samtidig ber Forbrukerrådet i denne VG-saken turoperatørene om å rydde opp.

– Slik situasjonen er nå råder vi folk til å være varsomme med å bestille billetter fra flyselskaper og andre aktører i reisebransjen som står i fare for å gå konkurs, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Flere reiseselskaper er i hardt vær som følge av pandemien, men etter at redningspakkene fra staten kom på plass, fortsatte likevel mange nordmenn å bestille feriereiser til utlandet.

– Vi ønsker selvfølgelig ikke å se at noen går konkurs. Det er likevel veldig viktig for oss å fortelle kundene hva som kan skje hvis de bestiller feriereiser nå. Én ting er smittesituasjonen og hva forsikringen dekker, men vi vil også gjøre kundene oppmerksomme på at de kan falle mellom to stoler og ikke får refundert billettene sine, hverken fra reiseoperatøren eller oss, sier Nielsen.

Ifølge EU-direktivet er det flyselskapene eller andre reiseoperatører som skal refundere kundenes billetter hvis selskapene selv kansellerer reisen, og selvfølgelig også når kunden avbestiller en reise hvor de har kjøpt billetter med full fleksibilitet.

Norske myndigheter ønsker ikke at nordmenn skal dra på reiser som ikke er strengt nødvendige.

– Vårt tydeligste råd til kundene er at de må forholde seg til flyselskapet eller reiseoperatøren selv om en eventuell refusjon kan ta lang tid, sier Nielsen.

Dette dekker reiseforsikringen til Fremtind ved de forskjellige situasjonene kunden kan stå overfor:

Dette dekker reiseforsikringen til Fremtind ved flyselskapskonkurser
(kilde: fremtind.no)

Les også: Konkursfrykt bekymrer kundene Norwegian permitterer nye 1600 – Parat ber om hastemøte med Hareide og Nybø – Nødvendig med nye tiltak for en luftfart i krise – Skuffet over regjeringens nei – Regjeringen: Ikke ytterligere statstøtte til Norwegian og “Nye Braathens”

Flere relaterte saker finner du HERHERHERHER og HER

Kommentarer