Den berømte spanske kunstneren Eduardo Arranz Bravo fikk oppdraget med utsmykning av skroget til det siste skipet i klassen Breakaway-Plus.

Slik blir Norwegian Encore med Eduardo Arranz Bravo dekorasjoner på skroget (bildekilder: NCL/atlanticlink.net)

Norwegian Cruise Line valgte den kjente og prisvinnende kunstneren Eduardo Arranz-Bravo til å utforme dekorasjonen av skroget på rederiets siste skip i serien Breakaway—Plus. Norwegian Encore vil seile ut på sin jomfrutur fra Miami i november 2019.

Skroget til  Norwegian Encore vil presentere kunstnerens moderne og abstrakte kunst ved at det vil få en labyrint av farger. Inspirert av Arranz-Bravos liv ved sjøen i Barcelona og en hyllest til den levende gjesteopplevelsen som Norwegian Cruise Line er kjent for.

– Norwegian Cruise Line er et ungt, fremadstormende selskap, kjent for sine nyskapende og innovative løsninger i sin samling av flotte skipsdesign, sier Arranz-Bravo.

– Jeg føler meg beæret som får være med å gjøre dette skipet enda mer levende, og i tillegg får vise mitt nære forhold og kjærlighet til havet og min hjemby Barcelona.»

Les mer om Eduardo Arranz-Bravo på kunstnerens egne nettsider HER

Frank Del Rio, President og CEO i Norwegian Cruise Line Holding, var en hovedpersonene bak utvelgelsen av Arranz-Bravo, til å være ansvarlig for utsmykkingen av skroget for Norwegian Encore. Del Rio har i mange år vært inspirert av kunstnerens arbeider. Hans lidenskap for kunsten har vært med å løfte Norwegians kundeopplevelse, sist med en investering i en kunstsamling verdt mange millioner dollar, som man kan oppleve om bord i Norwegian Bliss.

– Våre skips utsmykning har blitt et ikon på sjøen og er lett å kjenne igjen. Arranz-Bravos livlige design vil komplimentere den fargerike utsmykningen som allerede finnes på destinasjonene Norwegian Encore vil seile til i Karibien, når hun lanseres neste år, sier Del Rio.

Arranz-Bravo er kjent for sin nyskapende og humanistiske tilnærming til abstrakt kunst og hans arbeid er vist rundt i hele verden og skildrer en konstant utvikling som noen refererer til som futuristisk. Han er vel anerkjent og mottatt utallige priser og utmerkelser, og var også en av tre kunstnere som ble utvalgt for Olympiaden i Barcelona i 1992.

– Eduardos uttrykk vil være et perfekt uttrykk i vår samling av utsmykning på skipene i flåten vår og er en bekreftelse på den dynamiske opplevelsen våre gjester vil ha om bord, sier Andy Stuart, president og CEO i Norwegian Cruise Line.

– Vi er veldig stolte av å ønske han velkommen til vår familie».

Norwegian Encore blir på ca. 167,800 brutto tonn og vil ha en passasjerkapasitet på 4,000 gjester. Skipet vil være det siste i serien Breakaway-Plus klassen, den mest suksessfulle klassen i selskapets historie. Hun er for tiden under bygging hos Meyers Werft i Papenburg, Tyskland og vil ha mange nye, innovative restaurantkonsepter, underholdning og rekreasjonsmuligheter som gjestene forventer fra et av verdens ledende cruiserederi.

Norwegian Encore vil seile sju  dagers cruise til østlige Karibien hver søndag, fra 17. november 2019 til og med 21. april 2020.

Les flere saker om NCL – Norwegian Cruise Line HER 

Kommentarer