Det er ikke helt som et vanlig museumsbesøk om du vil se kunstneren Andreas Frankes seneste utstilling. Hans verk stilles ut på 27 meters dyp i marinereservatet og på verdens nest største kunstige rev, Gen. Hoyt S. Vandenberg, som ligger i Florida Keys, sju mil syd for Key West. Kunstutstillingen består av et dusin fotoillustrasjoner på Vandenbergs overdekk, og kan ses frem til slutten av juli.

(keywestdivecenter.com)

Søndag den 3. april var dykkere ferdige med installasjonen av kunstutstillingen, nesten 30 meter under Atlanterhavets overflate. Maleriene er laget av den østerrikske kunstfotografen Andreas Franke og hvert kunstverk er cirka 1 x 1,3 meter. Bilderna er kapslet inn i plexiglass og montert i rammer av rustfritt stål, forseglet med silikon. De er en videreføring av kunstnerens Sinking World series, som debuterte på Vandenberg 2011 – to år etter at den tidigere robotbåten fra Air Force ble senket som et kunstig rev.

Ifølge kunstneren, skildrer de manipulerte fotografiene en ekstravagant periode av europeisk stil og kulturhistorie. Kvinner som sladrer over en picknick-lunch og andre kvinner som er ute på en behagelig spasertur mens de snurrer på paraplyer.

(keywestdivecenter.com)

For å dykke i Vandenbergs kunstige rev, kan besøkende bestille morgenturen Morning Wreck and Reef, som gjennomføres daglig kl. 08:30 av Key West Dive Center.

Les mer om utstillingen HER

Les mer om The Florida Key`s og Key West HER  

Tidligere saker:

(keywestdivecenter.com)

Kommentarer