To strender på La Manga i Spania er fortsatt stengt etter at et spansk jagerfly mandag styrtet i havet en knapp kilometer fra land. Årsaken er at det nå letes etter deler fra flyulykken som kostet et menneskeliv.

Ulykkesflyet var av typen Casa C 101, som blant annet brukes av det spanske luftforsvarets pilotskole og oppvisningstroppen Patrulla Aguila som har sin hovedbase på San Javier. CASA C 101 har vært i bruk siden tidlig på 80-tallet og regnes som en sikker flytype. Bildet er tatt fra en rundkjøring på N 332 – like nord for San Javier (arkivfoto: ©otoerres)

Spanske myndigheter har stengt badestrendene Monte Blanco og Galúa ved La Manga etter mandagens tragiske flystyrt utenfor kysten av Costa Calida i Spania, skriver spaniaavisen.

Mandag ble det funnet deler av flyvraket ved Galúastranden i den sydøstlige delen av La Manga-lagunen.

Det søkes nå i sjøen og på strendene etter flere gjenstander som kan kaste lys over hva som gikk galt før flyet styrtet i sjøen.

Det var klokken 09.38 mandag formiddag at en jetjager av typen Casa C 101 styrtet i havet under et treningstokt utnfor La Manga. Flyets pilot, som var en av instruktørene på denne flytypen, mistet livet i ulykken.

La Manga sett fra Mirador Monte Blanco (foto: ©otoerres)

CASA C 101 er et mindre jetjagerfly som brukes til opplæring av nye piloter, samt av det spanske luftforsvarets oppvisningstropp Patrulla Aguila aerobatics som er kjent for sin deltakelse under flere store internasjonale flystevner. Troppen har sin hovedbase på San Javier flyplassen som en drøy mil fra ulykkestedet utenfor La Manga.

Piloten som mistet livet i flystyrten – kommandant Francisco Marín Núñez, var en erfaren flyver, samt instruktør tilknyttet det spanske luftforsvarets pilotskole og Patrulla Aguila.

kilder: spaniaavisen.no, la verdad murcia

Kommentarer