Landsbyen Holzhausen i nærheten av Erfurt har ikke engang tusen innbyggere, men den er likevel full av liv. Et museum for stekte pølser har gjort landsbyen kjent over hele Tyskland.

Utsikt over Holzhausen i Thüringen – landsbyen med eget museum for stekte pølser ! (Foto: Francesco Carovillano/DZT)

Holzhausen er et populært lokalt rekreasjonsområde ved foten av Thüringer Wald og bergtar med sine restaurerte bindingsverkshus. Når solen skinner, kommer mange turister til landsbyen for å vandre eller sykle opp til Wachsenburg slott, som troner høyt over Holzhausens tak.

Landsbyen har også fått nasjonal berømmelse takket være det kuriøse bratwurstmuseet, hvor man oppdage Thüringens mest smakfulle kulturskatt.

Les også: En vaskekte kunsterkoloniStråtak så langt øyet kan se

Les mer om Holzhausen HER, om Wachsenburg slott HER, om Thüringer Wald HER, om Erfurt HER og om Deutsches Bratwürstmuseum HER

Holzhausen ligger vel 26 kilometer sørvest for Erfurt i Thüringen. Til Frankfurt er det knapt 250 kilometer, til Berlin 315, Hamburg 404, til Flensburg 563, Billund/Legoland 708, København 900 (uten ferje via Jylland), Hirtshals 908 og Oslo 1466 kilometer (utenferje via København og Jylland)

Les flere artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer