Det er ingenting som er bedre enn å kjøre langs vårt vakre, naturflotte og langstrakte land. Det er deg absolutt beste muligheten for å se mest mulig på kortest mulig tid. Dessuten har Norge en svært variert natur, noe som betyr at du kan oppleve både fjell, fjord og kyst, alt på en ferie.

Henningsvær - Lofoten - Stemning
Henningsvær i Lofoten (foto: ©otoerres)

En opplevelse for livet

I Norge er vi veldig heldige. Ikke bare har vi flott natur, men også gode, brede veier å kjøre på. Dette gjør landet perfekt til en bilferie, og her handler det om å vite hvor de beste stedene er.

Du kan oppleve så og si hva du vil, enten om du vil gå turer i snøkledde fjell, eller bade i varme havtemperaturer. For en slik opplevelse er det essensielt med en leiebil. Dette gjør at du kan velge den bilen du synes er fin å kjøre, og du legger ikke på noen kilometer på din egen bil.

Du kan leie bil hos Goautos.no, skynd deg å bestille før alle bilene blir tatt! Her kommer noen tips til deg som skal kjøre rundt i Norge i sommer.

De spontane turene er ofte de beste

Det er ofte man får de fineste minnene og morsomste opplevelsene av en spontantur, dette gjelder også med Norgesferie. Når man leier en leiebil, kan man planlegge turen til punkt og prikke, legge en delvis planlagt rute, eller gjøre det hele spontant.

Fister - Strandsted - Hjelmeland - Ryfylke
Fruktbygda Fister i Ryfylke (foto: ©otoerres)

Start med å finne et sted du vil kjøre til, og dra deretter hvor veien tar deg. Kanskje du vil finne noen helt unike steder, uten turister, eller kanskje du møter noen spennende mennesker å reise med?

Noen velger også bare en start- og sluttdestinasjon, for eksempel Lindesnes til Nordkapp, og lar mellomstoppene komme som de gjør naturlig. Når det er snakk om ferie i Norge kan man også følge værgudene, og reise dit solen er!

Kjærlighet for skjærgården

Det blir ikke mer idyllisk en varme dager i Sørlandets skjærgård. Her er mulighetene for å bade, kjøre båt eller drive med vannsport, og du er garantert en morsom og aktiv dag.

Det finnes en rekke flotte sørlandsbyer, med små, hvite hus, og koselige is-sjapper. Du kan jo ta bilen og kjøre langs alle de flotte byene, slik at du kan oppleve både Risør, Kragerø og Mandal, og finne byen som er din favoritt. Det er nok her du vil finne de flotteste strendene også, som lar det ligge i solen og steke dagen lang.

Det glade Nord

På motsatt side av landet er det også noen fantastiske opplevelser å finne, som vil gi deg minner for livet. Her kan du leve som en ekte fisker, dra på ørn safari, eller kjøre speedbåt. Det blir garantert en morsom tur, og du vil dessuten finne nydelig natur å kikke på gjennom hele oppholdet.

Lofoten er Nordlandets fiske-mekka, der sjømaten er så fersk som du får den. Du kan spise deilig fiskesuppe eller skalldyr dagen lang, det er noe vi aldri hadde blitt lei av.

Snekke - Sol - Sommer - Båtrliv - Engøy - Stavanger - Norge
Båttur på Sørvestlandet (foto: ©otoerres)

Sov under stjernene

For å gjøre turen både billigere og mer unik, kan du ta med utstyr til å sove ute, under stjernene. Noen steder kan man sjekke seg inn på søte, små hotell, leie en Airbnb, eller bo hos venner, men det aller kuleste er likevel å sove i telt eller hengekøye. Sistnevnte har blitt svært populært den siste tiden, fordi det er lettere, mer behagelig og ikke minst mer praktisk å ha med seg.

Med en hengekøye kan du sove i høyde, vekke fra småkryp og ubehagelige underlag. Dessuten er den lett å ha i sekken, og tar liten plass i bilen. Husk å ta med myggnetting, slik at du slipper å bli spist opp av de små, irriterende skapningene.

Når man camper ute, er det alltid viktig å være obs på omgivelsene. Er det særlige regler for området? Er det fredet? Og ta selvfølgelig med alt av søppel, og forlat område slik det var da du kom. Da får alle glede av den norske naturen.

Norge holder på noen av verdens fineste opplevelser, og kanskje er de like rundt hjørnet fra der du bor? Lei en bil og finn ut hvor i landet du liker deg best. God tur!

Forsommer - Viste - Randaberg - Norge
Sommerstemning på Viste i Randaberg like nord for Stavanger (foto: ©otoerres)

Kommentarer