Det er fortsatt usikkert hvordan korona-reglene vil slå ut for sommerferien i år. Likevel er det stor sjanse for at vi kan dra på besøk til nordiske naboland som Danmark. Leier du en bil i København står opplevelsene i kø. Da når du de mest kjente attraksjonene, og de unike naturopplevelsene.

Skagen - Grenen - Skagerak - Kattegat - Strand - Leading Web Solutions
Der Skagerak og Kattegat møtes: På de fantastiske strendene ved Grenen kan du møte seler, og stå med føttene i to hav. (Foto: Istockphoto)
Perfekt land for leiebil

Danmark er ikke stort i areal, derfor er det korte avstander mellom storbyopplevelser og flotte naturopplevelser. Dette gjør Danmark til et ideelt sted å feriere med leiebil.

En annen viktig fordel med å velge leiebil er at du enkelt kan dra videre til et nytt sted eller en annen attraksjon dersom du synes stedet du er på blir for fullt. Nå i korona-tiden er denne fleksibiliteten ekstra viktig!

København

Hvis du velger København som utgangspunkt er Tivoli et naturlig sted å besøke. Denne fantastiske parken fascinerer både store og små. En av de nyeste attraksjonene er berg-og-dalbanen Mælkeveien, som går hele 17 meter opp i lufta i tre halsbrekkende runder. Heldigvis finnes det også roligere baner for de med mindre adrenalinsug.

Om kvelden tennes lys, og det oppstår en nærmest magisk stemning rundt uteserveringene i de frodige omgivelsene.

Tivoli ligger midt i København, og har mer enn fire millioner besøkende hvert år. Du kan lese mer om parken, og hele Danmark, på Visit Denmark sine nettsider. Der finner du også alltid oppdatert informasjon vedrørende korona. 

Naturopplevelser du når med leiebil

Danmark er et flatt land, men det betyr ikke at naturen er kjedelig. I nord er Skagen med sine fantastiske strender og berømte farger. Det er ikke uten grunn at Skagen-malerne slo seg ned her for å male.

Enda lenger nord ligger Grenen. Det er rett og slett en odde hvor Skagen og Kattegat møtes. Der er strømmene så sterke at det ikke er lov å bade. Men du kan vasse ut og la føttene kjenne kraften fra de to havene som møtes.

Der kan du også oppleve sjarmerende seler som ofte svømmer rundt i området. De er såpass vant til mennesker at de som regel er lette å fange i kameraet. Her er det altså mange muligheter for gode Insta-øyeblikk!

Hvis du vil vandre i flere sanddyner kan du dra til Råbjerg Mile. Det er en såkalt høy vandrende sanddyne på 35-40 meter. Den ser ut som en miniørken.

Denne store sanddynen ble formet så langt tilbake som på 1500-tallet.

En annen sanddyne, som langsomt blir spist opp av havet, er Rubjerg Knude. På toppen ligger Rubjerg Knude Fyr. Den massive sanddynen stiger 90 meter rett opp av havet. Men hvert år forsvinner litt av den i havet, og minner om at naturen omkring oss er i endring.

Les også: Rubjerg Knude Fyr flyttet på «rulleskøyter» (oktober 2019)

Trollskog

Hvis du har med barn på turen kan det være ekstra spennende å ta en stopp i Rold Skov. Det Danmarks nest største skog. Området er kjent for både tett granskog og bøkeskog.

Ikke minst er et område der som heter Trollskogen flott. Det har fått navnet sitt fordi det ser ganske skummelt ut, med mange krokete og rare bøketrær.

Ta med en piknikkurv og teppe i leiebilen, og kanskje en bok med spøkelseshistorier, så har du et godt grunnlag for en minnerik dag.

Legoland

Hvis du har med barn til Danmark kommer du heller ikke utenom et besøk til Legoland. Du kan bestille billetter og hele tiden lese oppdatert informasjon på deres nettside, Legoland.dk.

De lover dessuten at det er trygt å bestille billetter på forhånd, siden man uansett får refundert utlegget dersom det skulle skje at parken blir stengt på grunn av korona-restriksjoner.

Flere råd om leiebil i Danmark

På nettsiden Leiebilguiden.no – København finner du flere tips om bilferie i Danmark. Hvis du leier bil der inkluderer prisen alltid alle nødvendige forsikringer, i tillegg til fri kjørelengde. 

Så da kan du fritt utforske alle de spennende og koselige severdighetene landet har å by på – enten det er langs strendene, inne i landet eller i byene. 

Flere artikler om Tivoli, Skagen og Legoland finner du HER, HER og HER

Kommentarer