Det er mange spennende steder å utforske i vårt langstrakte land, enten man planlegger en sommerferietur eller en langhelg. Med leiebil i Stavanger har du et rikt utvalg av aktiviteter for både store og små.

Yrende folkeliv ved den gamle nattruta MS Sandnes under Gladmatfestivalen i Stavanger (Foto: ©otoerres)
Internasjonal og gammel by

Stavanger preges av at det er Norges petroleums-hovedstad. Det gjør at byen har et internasjonalt preg. Det kommer først og fremst til uttrykk i det rike tilbudet innen mat og kultur.

Samtidig er Stavanger en gammel sjøfartsby. Det kommer godt til syne langs havneområdet «Vågen» og i den idylliske, hvitmalte trehusbebyggelsen. Denne delen av byen kalles «Gamle Stavanger» og har trehus fra så langt tilbake som 1700-tallet. I dag har Stavanger om lag 122 000 innbyggere.

Attraksjoner

Byen har også mange museer å by på, blant annet Norsk Oljemuseum, Arkeologisk Museum, Stavanger Kunstmuseum og Stavanger Museum.

Stavanger har dessuten en flott domkirke, St. Svithun. Den antas å være bygget i 1120-årene, og er dermed den eldste bevarte katedralen i Norge.

Gladmat 2016 - Stavanger - Domkirken - Gladmat
Langbord dekket i Domkirken under Gladmatfestivalen i 2016 (Foto: ©otoerres)

Hvis man har med barn på ferie er det populært å dra til Kongeparken. Det er en av landets største fornøyelsesparker. Den ligger 23 kilometer sør for Stavanger.

Utflukter

En annen utflukt som passer godt på solfylte dager er å kjøre til Solastranden, 15 kilometer ut fra sentrum. Der er det i tillegg til bading gode muligheter for ulike vannsportsaktiviteter.

Det er også alltid populært å besøke Preikestolen, en klippe ved Lysefjorden. Da må du kjøre drøyt 60 kilometer øst fra Stavanger. Hvis du tar Rv 13 til Lauvik ferjekai kan du ta ferge videre til Oanes. Derfra kan du kjøre til Preikestolen Fjellstue, og vandre videre til utsiktspunktet.

Det er ikke rent få Instagrambilder som legges ut fra Preikestolen hver sommer. Den 604 meter høye fjellformasjonen er en yndet selfie-destinasjon.

Preikestolen - Lysefjorden
På Preikestolen kan man sitte og dingle med beina rundt 600 meter over Lysefjorden (foto: ©otoerres)
Ut mot havet

Det er imidlertid også idyllisk å oppleve Lysefjorden fra båtdekket. Du kan parkere ved kaia i Stavanger og bli med på sightseeing-båt i fjorden. Fra Strandkaien i Stavanger kan du også ta båt til den unike botaniske hagen og restauranten Flor & Fjære. Det tar om lag 30 minutter med båt dit.

Flor & Fjære er en fantastisk park hvor man kan spasere blant eksotiske trær og planter som det er helt utrolig at vokser i det forblåste havgapet utenfor Stavanger. Det serveres også deilig mat der. Når man ankommer øya får man en guidet tur i parken. Gartner-familien som driver stedet er også rause med tips og råd til interesserte hageentusiaster.

Du kan finne flere tips og oppdatert informasjon om hva som foregår i og rundt Stavanger på VisitNorway.no sine sider om Stavangerregionen.

Leiebil i Stavanger

Hvis du kommer til Stavanger med fly kan du leie bil fra Stavanger Lufthavn Sola, som ligger 16 kilometer sørvest fra byen. Du kan også hente ut leiebiler i Stavanger sentrum.

På nettsiden Leiebilguiden.no/norge/stavanger kan du lett finne akkurat den bilen som passer deg.

KLM-landing på Sola (©otoerres)

Der finner du også flere reisetips, samt råd om det å leie bil. Når du leier bil gjennom Leiebilguiden.no får du dessuten med alle nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde i prisen. Der finner du dessuten leiebiler en rekke andre steder i Norge og hele verden.

Det lønner seg alltid å planlegge i god tid. Jo tidligere du leier bilen, jo bedre pris får du, og jo større utvalg er det.

Les også: Leiebilferie fra BodøLeiebilferie fra KøbenhavnUtforsk Kreta med leiebilDrømmeferie med leiebil i USABruk leiebil i det nye året

Fiin gammel Citroen spesialdekorert av Pia Myrvold (Foto: ©otoerres)

Kommentarer