Skotske Loganair stater enda en ny rute fra Flesland flyplass. Fra mandag den 27. april 2020 kan du fly direkte Bergen — Newcastle.

Loganair  - Embraer ERJ 135 - Bergen Flesland
Det skotske regionalflyselskapet Loganair vil bruke 37 seters Embraer ERJ 135 på ruten mellom Bergen og Newcastle (Bildekilder: Avinor Bergen lufthavn/Loganair)

– Det er svært gledelig at Loganair utvider rutenettet sitt med enda en rute mellom Nord-England og Bergen. Newcastle ligger geografisk tett på Bergen, og de to byene har utviklet tette bånd både innen næringsliv og kultur opp igjennom, blant annet grunnet båtforbindelsen som har vært mellom de to byene i over 130 år, forteller lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Helge Eidsnes.

Helge Eidsnes kom til Bergen lufthavn Flesland fra stillingen som regionvegsjef i Region vest (Kilder pressebilde:Avinor/Vegvesenet)

– Den nye ruten er naturlig nok svært interessant for næringslivet, men man skal ikke se bort fra at en del Newcastle-fans nå vil følge ekstra med på rutetabellen til Loganair.  Vi ser frem til et spennende og godt samarbeid med Loganair i tiden som kommer, sier Eidsnes.

Det skotske flyselskapet Loganair vil betjene den nye helårsruten. Ruten startes opp mandag den 27. april 2020, og vil bli operert fire ganger ukentlig. Målgruppen er både kortere forretningsreiser og langweekend-turisme. Med flytypen Embraer 135, vil flytiden være kun én time og 35 minutter.

Les også: Loganairs Edinburgh-rute tilbake på rutekartet fra Bergen (november 2018)

I Newcastle, og regionen rundt byen i nordøstlige England, finner man mange bedrifter innen energinæringen med stort fokus på fornybar energi og fornybare offshore-installasjoner.

Newcastle er også en populær feriedestinasjon med kunst og kultur, et pulserende og med Premier League klubben Newcastle United.

Nettsiden til Newcastle United finner du HER

Intu Metro Center, et av Europas største outlet shoppingsentre, med mer enn 500 butikker finner man også her. 

Les mer om Newcastle og Intu Metro Center HER og HER

Kay Ryan, komersiell direktør i Loganair, sier:

– Vi er glade for å knytte Bergen til nordøstlige England. Vi betjener allerede Newcastle fra Stavanger og har stor pågang fra både bedrifts- og feriereisende til Newcastle som ønsker å oppleve utelivet, kunst og kulturscenen og fantastiske shoppingmuligheter. Vi er sikre på at Begenserne nå vil nyte det samme tilbudet.Vi tilbyr for øyeblikket en introduksjonspris på reiser fra Bergen som starter fra kr 929.”

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finder du HER og HER

Kommentarer