Flyruten fra Bergen til Edinburgh nå er tilbake, med Skottlands svar på Widerøe; Loganair. Første avgang blir torsdag den 9. mai 2019. 

Loganairs Embraer ERJ 135 Jet vil bli brukt på ruten mellom Bergen og Edinburgh (bildekilde: loganair)

Loganair dobler antallet ruter selskapet driver mellom Skottland og Norge i 2019 med åpningen av helårsflygninger til den skotske hovedstaden Edinburgh fra Avinors flyplasser i Bergen og Stavanger.

– Med dette vil Loganair fortsette å styrke sin posisjon i det viktige markedet mellom Vestlandet og Skottland, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Flyselskapet med den skotskrutede halen har over 50 års fartstid og er Skottlands største uavhengige flyselskap. Selskapet har lenge operert under merket Flybe her i Norge. At selskapet satser stort i Bergen er spennende — da både Inverness og Manchester allerede har blitt mer tilgjengelig gjennom Loganairs nye ruter.

Les også: Loganair med strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival (august 2018)

-Etter å ha lansert en vellykket direkte helårsrute mellom Inverness og Bergen i mai 2018, er Avinor nå glad for at Loganair innfører helårsrute til Edinburgh fra Bergen til sommeren, sier Aslak Sverdrup.

Les også: Ruteåpning for skotske Loganair (mai 2018) 

-Loganairs beslutning om å utvide driften vil føre til at det kommer 17.000 flere seter på markedet mellom Skottland og Norge neste år. Vestlendinger er glade i Skottland, det er historisk gode relasjoner mellom oss, så vi ønsker den nye ruten hjertelig velkommen, sier lufthavndirektøren.

Loganair vil bruke en 37-seters ERJ 135 og vil starte sine flygninger tre ganger i uken mellom Bergen og Edinburgh fra 9. mai. Samme flytype vil også bli benyttet på ruten fra Stavanger til den skotske hovedstaden fire ganger i uken med oppstart 10. mai.

Les også: Loganair adds four new routes from Edinburgh Airport (oktober 2018) 

Les flere saker om Loganair HER, om Bergen lufthavn Flesland HER, HER  eller HER 

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finder du HER og HER

 

Kommentarer