Madeira er spesielt kjent for sin frodige natur og pittoreske strender, men øya huser også flere lokale produsenter og tradisjonelle matopplevelser.

Espetadas - Casa de Pasto das Eiras - Restaurant - Madeira
Espetadas i restaurant Casa de Pasto das Eiras på Madeira (Foto: ©Andre Carvalho)

La oss begynne med Blandy’s Wine Lodge, som ligger ved sjøen i Funchal i et historisk kloster fra 1500-tallet. Her modnes vinen på fat som er så gamle at stedet sysselsetter fire tønnemakere som er ansvarlige for å reparere dem regelmessig. På den nordlige delen av øya kan du også besøke Quinta do Barbusano, som blant annet produserer en anbefalelsesverdig rosevin fra en blanding av Tinta Negra Mole og Aragonez.

Hvis du besøker Madeira, bør du unne deg selv å prøve den lokale spesialiteten espetadas, som er en spesiell type grillspyd med mør biff grillet over åpen ild. Disse får man blant annet på Casa de Pasto das Eiras, som ligger i utkanten av Eiras øst for Funchal. Hvis du vil prøve en mer moderne tolkning av portugisiske spesialiteter, kan du besøke Kampo i Funchal.

Hvis du liker rom, finner du det også på Madeira. Engenhos do Norte er den eneste produsenten på øya som fortsetter å bruke dampkraft til å presse og destillere sukkerrørene – i kobberbeholdere og med maskiner fra 1927.

Flere nyheter og artikler om Madeira finner du HER – og om Portugal HER

Kommentarer