Stockholm, København og London i følge BCD Travels “2018 Cities & Trends Report” de tre mest populære europeiske byene for norske forretningsreisende. Reiser man interkontinentalt, er fortsatt New York på topp foran Dubai.

London (Photo by Ed Robertson)

– Norges nærmeste handelspartnere er Sverige og Danmark, så dette overrasker meg ikke, sier direktør for BCD Travel Norge, Bernt Roger Eliassen.

Bernt Roger Eliassen (Bildekilde: BCD Travel)

– Storbritannia og EU er også våre største handelspartnere, så det er naturlig at både London og Amsterdam kommer høyt opp. Til tross for Brexit, tror jeg fortsatt London vil være en attraktiv by å reise til for norske forretningsreisende. Det skal bli spennende å følge utviklingen, mener han.

De mest besøkte destinasjonene for forretningsreisende fra Norge:

  2017 2018
Europa Stockholm Stockholm
  København København
  London London
  Amsterdam Amsterdam
  Helsingfors Helsingfors
Interkontinentalt New York New York
  Bangkok Dubai
  Shanghai Bangkok
  Singapore Shanghai
  Hong Kong Singapore

Ser man internasjonalt, så er det også London som er den best besøkte byen i Europa for forretningsreisende. Til tross for all oppmerksomheten rundt Brexit, holder de fortsatt førsteplassen foran Amsterdam og Wien. Eneste nordiske kandidat på topp-10, er den danske hovedstaden på en 7. plass.

Riddarholmen i Stockholm (Photo by Raphael Andres)

Stewart Harvey, President EMEA hos BCD Travel, sier:

– Reiser internt i Europa står for omtrent halvparten av alle bookinger i EMEA. Når det gjelder London, vil vi fortsatt holde øye med utviklingen i forbindelse med Brexit. Dette gjelder spesielt med å holde reiseansvarlige og reisende oppdatert med forskjellige scenarioer som for eksempel; frihet til å bevege seg, forsinkelser, visum, passreglement, roaming-kostnader og helseforsikringer.”

Topp 10 byer for reiser internt i Europa

  2017 2018
1. London London
2. Wien Amsterdam
3. Amsterdam Wien
4. Zurich Paris
5. Paris Zurich
6. Barcelona Barcelona
7. København København
8. Milano Madrid
9. Madrid Milano
10. Frankfurt Frankfurt

New York beholder førsteplassen for europeiske forretningsreisende på interkontinentale reiser, etterfulgt av Shanghai og Singapore.

Topp 10 byer for interkontinentale reiser

  2017 2018
1. New York New York
2. Shanghai Shanghai
3. Dubai Singapore
4. Singapore Dubai
5. Beijing San Francisco
6. San Francisco Beijing
7. Tokyo Chicago
8. Chicago Tokyo
9. Boston Boston
10. Los Angeles Los Angeles

Storbritannia var fortsatt det mest populære reisemålet for europeiske forretningsreisende i 2018, foran Tyskland og Spania.

På interkontinentale reiser, var det USA som var mest besøkt, foran Kina og India — en klar indikasjon på et tettere handelssamarbeid med den voksende kinesiske økonomien, sammen med India.

Manhattan i New York (Photo by Benjamín Gremler)

Topp tre land for forretningsreisende

  Internt i Europa Interkontinentalt
1. Storbritannia USA
2. Tyskland Kina
3. Spania India

Om rapporten Forretningsreiser kan være en indikator på økonomisk vekst: når forretningsreiser øker eller reduseres i enkelte områder, sier det noe om den lokale økonomien.

Med rapporten “Cities & Trends Report,” gir forretningsreisebyrået BCD Travel innsikt om europeiske forretningsreisende. Disse tabellene er basert på flybilletter booket av BCD Travels kunder i 2017 og 2018 i en rekke europeiske land.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer